Реклама / Ads
0| 4385 |10.08.2016 НОВИНИ

Съдът: Няма друго наказание за „Килърите”, освен доживотен затвор без замяна

.
Групата за убийства ”Килърите”
Не може да има друго наказание за тима от групата за мокри поръчки „Килърите”, освен доживотен затвор без замяна. Това се казва в мотивите на Варенниския апелативен съд, публикувани на сайта на институцията.
 

Лидерът на бандата Петър Стоянов-Сумиста, бизнесмена Георги Вълев и Васил Костов се обзаведоха с най-тежките присъди за убийството на предприемача Румен Рачев и адвокат Петър Лупов. Очаква се скоро ВКС да се произнесе окончателно по тях.  

 

В мотивите си, Варенският апелативен съд казва: Настоящата инстанция прецени, че тримата подсъдими следва да бъдат санкционирани с най-тежкото наказание – „доживотен затвор без замяна”, защото нито едно друго наказание не би изиграло поправително въздействие върху техните личности. Единствено това наказание би обезпечило в достатъчна степен  целите на наказанието, визирани в чл. 36 НК.

 

Магистратите разкриват как точно да действали членовете на престъпната група:

 Подс. Г. В. /Георги Вълев/ е действал като подбудител спрямо подс. П. С./Петър Стоянов/ – осъзнавано му е поръчал срещу обещание за даване на материална облага да организира убийствата на П.Л. /Петър Лупов/ и Р.Р./Румен Рачев/.

 

 Г.В. е избрал П.С., защото е знаел, че той ръководи група за «мокри поръчки», която може да изпълни убийствата. Възлагането на В. към П.С. е било не последният лично да изпълни действията по умъртвяването на двете жертви, а е било като към «представляващ» групата, която да стори това. Г.В. е бил наясно, че в организираното на тези убийства П.С. ще привлече и други лица, които да изпълнят възложената задача. Горното обуславя общност на умисъла на Г.В. с останалите съучастници.

 

П.С. преди предложението на В. не е имал формирано решение да извърши тези посегателства срещу живота на Л. и Р. Именно В. го е мотивирал с обещание за възнаграждение да приеме да организира възложените му две убийства. От своя страна П.С., като ръководител на създаденото от него ОПГ, е наредил на свой подчинен в ОПГ - В.К. /Васил Костов/ да организира изпълнението на убийствата, вкл. да намери физическите извършители. В.К. възложил тази задача на В.П.Ф., които умъртвил П.Л. и Р.Р.

 

 В.К. не само е мотивирал В. Ф. да извърши престъплението, но го е подпомагал в тази му дейност, посредством наставления, разпореждане и обещание за материална облага умишлено да умъртви П. Л. и Р.Р. и в резултат на това въздействие, В. Ф. е пристъпил към умишленото умъртвяване на пострадалите Л. и Р., като при второто убийство е бил подпомогнат и от Г. Г., който набавил л.а., с които са се придвижвали Ф. и Г. Подс. К. като помагач е създал предпоставки за изпълнение на престъпленията – дал е съвети и разяснения относно начина на действията, обстановката, особеностите на обекта и начина му на живот, организирал следенето на пострадалите.

 

Подс.В. /Георги Вълев/ е поръчал без всякакви скрупули ликвидирането на двама души, накърнили финансовите му интереси. Подобна саморазправа не може да бъде толерирана в нито едно съвременно общество. Освен това подобно поведение не е инцидентно – преди това той е поръчвал два побоя и палеж на лек автомобил.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4601 |09.08.2016 Хората в Скопие: Македонските власти ги няма . 0| 3995 |09.08.2016 Гл. комисар Николов: Дъжд в София като в Скопие няма да я наводни . 1| 4664 |08.08.2016 Диян Стаматов: Няма опасност от недостиг на учители . 0| 4652 |04.08.2016 Турският посланик: Мотористи, нямаме вина за Бекташ!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads