Реклама / Ads
0| 8982 |10.08.2016 ХРАНА И ВИНО

“Шамарът на Бойко” се завърна по Черноморието

.
И тайландският коктейл шамаросва....
Хитовият коктейл ”Шамарът на Бойко” се върна по Черноморието. Върху парченца ситно нарязана диня се изсипва натрошен лед и равни количества мента и пломари. Сместа се поръсва със ситно нарязана дива мента и се поднася със сламка.
 
Коктейлът е предпочитано питие в летните жеги.  Барманите се шегуват, че миксът е убийствен и макар да наподобявал на "облак", е доста по-изтънчен и въздейства по-мощно. Точно такъв бил ефектът, ако те шамароса Бойко Борисов и затова предприемчивите  търговци решили да вкарат премиерското име в заглавието на алкохолния коктейл.

Това лято капката свежест по Черноморието е  тайландски коктейл с чили и личи. Това е безпорният хит на лятото - много лютив коктейл, но за сметка на това уникално тонизиращ в летните жеги. Сладки пресни личи се свързват с топлата лютивина на тайландски чили и тръпчивия лимонов сок, за да се осигури балансирано, освежаваща лятна напитка.

Наричат личито „китайска слива.“ Личито е екзотичен плод, който прилича до известна степен на ягода или малина и има приятен аромат и вкус. Узрелият плод има има червено-кафявикав, розов или кехлибарен цвят. Плодът личи са обвит в плътна, грапава обвивка. В средата на плода личи има голяма семка. Тя наподобява зеницата на странно животно и затова китайците наричат личито „окото на дракона“. Най-ценените видове личи имат недоразвита семка. За лютите чушлета няма какво да ви обяснявам. Почти всеки знае вкуса им.

След стрелбата по Митьо Очите в Слънчев бряг възкръсна и друг позабравен коктейл по Южното Черноморие - „Наглите” . Той съдържа най-малко три алкохолни напитки, като преобладават водката и джинът. Останалите му съставки са нес кафе, ром и кюрасо.

От Слънчев бряг до Синеморец псе глезят и с бразилския коктейл  кайпириня. След-три четири чаши в ушите ти свирват  ритмите на олимпийското Рио де Жанейро . Кайпиринята е смес от лайм, кафява захар, натрошен лед, бразилска ракия - кашаса, и газирана вода. Разхлажда като мохитото.

Коктейли с шампанско бяха най модерните питиета за горещите дни на 2015 г., но се търсят и днес - "Аперол шприц" и "Хуго".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5892 |16.01.2024 Измислиха капсули срещу глад . 0| 7833 |02.01.2024 След преяждането по празниците: Как да се храним здравословно, без диети? . 0| 5649 |06.12.2023 Каква е тайната на вкусната рибена чорба? . 0| 8477 |06.12.2023 Коледно настроение в шест специални кутии на Ведра кафе! Разказва Галина Петрова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads