Реклама / Ads
4| 10398 |10.08.2016 НОВИНИ

Фрогоко: Има президентски указ за ген. Радев, няма награда

.
Плевнелиев връчи и взе генералски пагони на ген. Радев
Държавният глава и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България Росен Плевнелиев издаде указ за освобождаването на командващия на Военновъздушните сили от длъжност и от военна служба ген. Румен Радев, след като в Администрацията на президента постъпи предложение от Министерския съвет, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
 
Няма съобщение за благодарност за службата и за някаква награда за вярна служба под знамената.

Издаденият от държавния глава указ с номер 282 от 10 август 2016 г. за освобождаването на ген. Румен Радев вече е изпратен в Канцеларията на Министерския съвет, за да бъде приподписан от министър-председателя.
Законът за отбраната и Въоръжените сили на Република България изисква с нарочна заповед министърът на отбраната да завърши окончателно процедурата по освобождаване на ген. Радев.

И Ненчев навярно ще побърза със заповедта за уволнение на генерала. Но едва ли ще бъде изпратен от армията, така както се полага на един командир на вид въоръжени сили?  Едва ли ще бъде изпратен и с един последен полет с Миг-29 в Граф Игнатиево, каквито са имали генералите Михо Михов, Евгени Манев и другите  асове на България през последните години, преди да свалят пагоните?

"Как ще си тръгне ген. Румен Радев от армията? Някои ще кажат „С високо вдигната глава!” И ще бъдат прави. Въпросът обаче не е към генерала. Бойко Борисов и неговото правителство не събраха смелост, за да му благодарят за службата. Далеч съм от мисълта, че можеше да го предложат и за награда. Дори се получи усещането, че генералът е длъжник на премиера, защото последният се грижи за по-бързото подписване на президентския указ...", коментира военният експерт Спирдон Спирдонов.

"Като учех в Австрия ГЩ- академията видях с какви почести сменяха командирите на поделения. Тук като сдавахме полковете, най - голямата ни награда беше да не ни накажат или да не плащаме липси. Та и сега с ген. Радев, предлагат да го наградят. Абе, те биха го удавили , та ще го награждават. Да бяга и се спасява, пък ако има акълът и късметът да стане големец, дано промени тази наша действителност....", пише полковник от резерва Пешо Ненков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6051 |09.08.2016 Фрогоко: Ген. Събев - обща кандидатура на РБ и ГЕРБ за президент? . 0| 4295 |09.08.2016 Фрогоко: 263% повече непридружени млади бежанци влезли в Германия . 1| 11809 |05.08.2016 ФРОГОКО: Обществените поръчки в Булгартрансгаз - игра с белязани карти . 2| 6873 |01.08.2016 Асланов: Президентският вот може да е наказателен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads