Реклама / Ads
0| 11151 |11.08.2016 НОВИНИ

Адв. Марковски за Фрог: Хора, не се хващайте, злоупотребява се с името ми!

.
адв. Марин Марковски
Напоследък стана така, че моето име започна непрекъснато да се използва в телефонни измами. Обаждат ми се много хора, да ме питат наистина ли се налага да платят гаранция вместо мен, коментира адвокат Марин Марковски по повод установената от Фрогнюз нова схема на телефонни измами, при която се използва неговото име.
 

Топадвокатът специално помоли да бъде цитиран от Фрогнюз, така че посланието му ясно да стигне до хората, да ги предупреди и да предотврати злоупотребите с името му, които вредят на потърпевшите:

 

„За да е сигурен някой, че трябва да направи нещо от мое име, той трябва да ме познава лично, да е разговарял с мен и да има документ, че е упълномощен! Всеки един наш клиент ни познава лично и му се дава пълномощно, ако се налага. Всичко друго е несъстоятелно!”

 

Адвокат Марковски каза, че името му се върти непрестанно от ало-измамниците, като периодически се променят сюжетите. „Веднъж, преди време, ме спря един главен прокурор и ме пита: „Защо си искал 500 лв. от майка ми?” Измамниците не са знаели, разбира се, че се обаждат на майката на главен прокурор и са поискали пари от мое име. Мишените са преди всичко възрастни хора, по-наивни, по-добродушни, по-бедни и по-неопитни. Ако бъдат хванати тези хора и особено, ако имат и предишни осъждания, не ги пускат много, но понякога и това се случва. Тези хора са роми, българите не вършат такива неща. Стационирани са предимно в Горна Оряховица и Русе, оттам се въртят телефоните из цяла България и се бомбардират хората. Сред тях има мошеници с истинска дарба, те умеят така да реват по телефона и да хълцат, че измамените винаги казват: „Ами, това е моето дете, неговия глас чух!” Истински психолози са, но мястото им е в затвора, заключи адв. Марин Марковски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 17476 |09.08.2016 Октай за Фрог: Лошо ни чака след срещата Путин-Ердоган . 0| 22467 |09.08.2016 Само във Фрог: Пеевски заложил „Техномаркет” в турска банка . 0| 6992 |05.08.2016 Само във Фрог: Още 4-ма в ареста за побоя, свързан с общинския съветник от ДПС . 3| 11373 |05.08.2016 Адв. Марковски: Лъжат, че Методи Петков не е участвал в побоя

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads