Реклама / Ads
0| 4048 |11.08.2016 НОВИНИ

Съдът не пусна от ареста бившия шеф на ДАИ

.
Цветелин Цветанов
Апелативният спецсъд не пусна от ареста бившия шеф на ДАИ Цветелин Цветанов. Мнозинството от съдебния състав отказа да измени мярката му за неотклонение. Освен него жалба бе подал и друг обвинен по това дело Тихомир Вълчев, който също остава в ареста.
 
Апелативният спецсъд не пусна от ареста бившия шеф на ДАИ Цветелин Цветанов. Мнозинството от съдебния състав отказа да измени мярката му за неотклонение.
Освен него жалба бе подал и друг обвинен по това дело Тихомир Вълчев, който също остава в ареста.

Председателят на съдебния състав съдия Даниела Росенова подписа определението с особено мнение. Според нея няма реална опасност от извършване на друго престъпление при по-лека мярка. Защитата смята, че 4 месеца в ареста е достатъчно.

„От доста време не се водят никакви следствени действия. Тези хора седят в ареста, а турският гражданин, който уби двама души в България, го пуснаха още на следващия ден под „домашен арест” и той изчезна моментално. Така че критерият в съда е малко по-различен спрямо определени хора. В дадения случай всичко е свързано със шума, който се вдигна по това дело”, каза адвокат Константин Симеонов, който е защитник на Тихомир Вълчев. Той обясни, че в ареста има още един човек от първоначално задържаните.

Самият Цветелин Цветанов днес заяви пред съда, че иска по-лека мярка. Той говори и за здравословното си състояние, което се е влошило в ареста. Стана ясно, че това е гастрит. Експерти са посочили необходимостта от провеждане на изследвания, но и че това заболяване не пречи на престоя му в ареста.

Според прокуратурата Цветелин Цветанов и още няколко души от "Автомобилна администрация" са участвали в организирана престъпна група, която е извършвала престъпната си дейност от началото на февруари 2015 г. до 30 март тази година.

Общата сума, открита в домовете на участниците в групата и техни роднини, е над 800 000 лв., като само от дома на Цветелин Цветанов сумата е 175 000 лв., а от дома на неговия тъст в Долни Дъбник - 401 900 лв. При останалите обвиняеми са открити 220 000 лв.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4026 |11.08.2016 Съдът гледа мерките на автокрадците Капитана и Горнобанския . 1| 4397 |10.08.2016 Съдийката, пуснала Фарук Бетгаш, нямала ”гузна съвест” . 0| 4386 |10.08.2016 Съдът: Няма друго наказание за „Килърите”, освен доживотен затвор без замяна . 1| 4657 |10.08.2016 Съдът решава за ексрадирането на Мурад Хамид във Франция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads