Реклама / Ads
2| 8038 |11.08.2016 НОВИНИ

В. Симеонов за Фрог: Угодническа политика правим пред Турция, събухме гащи

.
Валери Симеонов
Ако трябва да уважаваме решенията на независимата съдебна система, би трябвало да знаем, че там има отказ за екстрадиране на основание на необосновано искане от турската държава, на липса на доказателства, заяви за Фрогнюз съпредседателят на ПФ Валери Симеонов по повод бързото предаване на Турция на бизнесмена Абдуллах Бююк.
 

В този случай не би трябвало МВР толкова бързо да го връща, това е направо събуване на гащи пред чуждото искане. Явно зад отказа се крие не само липсата на основание, но и определени притеснения за съдбата на този човек. Аз, напр., до момента не знам и не съм информиран какви са неговите престъпления, освен това, че бил от групата на Гюлен. Но какво значи това? Той нито е терорист, нито има някакви доказателства. Това е малко като „една жена каза”, утре и вие, и аз може по силата на такава логика да излезем от групата на Гюлен, каза Симеонов.

 

Това, което става в Турция, носи всички белези на диктатура, така беше по времето на Сталин, така беше при Ким ир Сен, сега виждаме, че и в Турция се разчистват сметките с противниците и лично аз по никакъв начин не мога да приема, че толкова леко и безкритично ние правим каквото поискат от нас. Явно в момента провеждаме една угодническа политика спрямо Турция.

 

А трябва да е тъкмо обратното, България е европейска държава, трябва да държи на това, трябва да защитава интересите на хората и правата на човека и в никакъв случай не бива толкова бързо да се реагира заради някакво формално основание, че той не бил подал документи. Мисля, че това едва ли е така. Този човек не се е крил, не е бягал, той няма поведение на престъпник. защо трябва да го връщат? За да го хвърлят за 3 месеца в турски затвор без съд и без обвинение и след това може да се окаже, че се е самообесил. За мен този случай е абдикация най-малко от хуманизма, заключи Симеонов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5559 |11.08.2016 Октай пред Фрог: Не сме правова държава, съдът решава едно, а властта друго . 3| 13191 |11.08.2016 Коритаров за Фрог: Буди подозрение психологическото състояние на Бъчварова . 0| 6975 |11.08.2016 Само във Фрог: А кога Турция ще ни върне осъдени у нас престъпници ? . 2| 7578 |11.08.2016 Само във Фрог: Президентски сметки с гласовете от минали избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads