Реклама / Ads
1| 5176 |12.08.2016 НОВИНИ

Адвокат Марковски: Бююк допусна грешки, МВР не е виновно

.
Марин Марковски
”Абдуллах Бююк е с хуманитарно образование и не мисля, че има опасна биография. В неговата личност аз не съзрях нищо заплашително, в медиите преувеличават”. Това заяви адвокат Марин Марковски в ефира на БНТ.
 

Той е допуснал няколко грешки, които може да се окажат фатални. Трябвало е да спази процедурата и да получи документ, дори за временно пребиваване. Тогава няма как да бъде върнат. Не го е направил. Не се е възползвал. МВР са си свършили работата и не трябва да бъдат обвинявани. Да се коментира пък премиера Борисов е направо абсурдно. Има си законов ред, които той не е спацил, което ме учудва.

 

"В ареста му носехме консерви, нямаше нищо там, даже с какво да се храни. Затова аз преценявам, че не може да е терорист", добави той. "Българският съд също приема теорията, че не е терорист", каза той. "Той е турски гражданин, беше смутен по време на делото. Ние с колегите няма да се бием по гърдите, че сме го отървали. Съдът беше много прецизен по това дело. Убеждаваха съда да не изпълни екстрадицията. Турският консул затръшна вратата, когато съдът отказа да го екстрадира. Това не е нормално поведение за консул", обясни Марковски. "Едно министерство на чужда държава не е добре да дава съвети на друго правосъдие. Нормативно съдът аргументира много ясно, че Бююк не следва да бъде екстрадиран. От Турция не бяха съгласни с това, те смятат, че следва да се приеме като терорист. Политическото състояние на Турция е страшно в момнета, не искам да го коментирам дори", категоричен е той. "Една лъжа, поднесена добре, може да се счете за истина. Ако този човек имаше пари, щеше да се намира вече на Малдивите и да си движи терористичните намерения заедно с Гюлен. А той няма пари, пак ви казвам, нямаше какво да яде", поясни адвокатът. "Категорично подчертавам, че той не е искал политическо убежище у нас", съобщи още Марковски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 11390 |05.08.2016 Адв. Марковски: Лъжат, че Методи Петков не е участвал в побоя . 0| 7348 |30.07.2016 Адвокат: Насилникът на Мария извадил зъбите на друга жена с клещи . 0| 4730 |20.07.2016 Одобриха проф. Евгени Танчев за генерален адвокат в Съда в Люксембург . 1| 4790 |20.07.2016 Дадоха зелена светлина на проф. Танчев за генерален адвокат в Съда на ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads