Реклама / Ads
1| 4549 |12.08.2016 НОВИНИ

Енчев: България е османски вилает на новия султан от Истанбул

.
Велизар Енчев
Решението на българското правителство - за предаването на Република Турция на турски политически емигрант - е национален позор, който петни честа на българската държава. От днес България е опозорена държава, защото предава на чужди диктатори техни политически противници. С този акт на българските институции се погазват както международни конвенции за правата на човека, така и българското законодателство, се казва в Декларация на ПП ”Движение за радикална промяна „Българската пролет“.
 

След като български съд на два пъти отказа екстрадиране на турския гражданин, аргументирайки се с международното и националното право, защитаващо преследвани лица заради политическите им убеждения, изпълнителната ни власт унизително коленичи пред режима на Ердоган.

 

Кабинетът „Борисов“ страхливо си затвори очите за суспендирането на Европейската конвенция за правата на човека от турските власти, както и за намерението им да върнат смъртното наказание – акт, изцяло противоречащ на европейското право.

Поведението на българските институции в този случай разкрива срамна за нас истина – че страната ни не е независима европейска държава, а османски вилает, в който се разпорежда новият султан в Истанбул.

 

Сега обаче се поражда един драматичен въпрос: България вече напълно зависима ли е от Турция заради рекета на Ердоган с бежанците на турска територия?

За разлика от България, при сходна ситуация Република Гърция отказва да предаде на Анкара участвалите в опита за преврат турски офицери и така защити международното право и опази националното си достойнство.

Премиерското оправдаване на незаконната екстрадиция с турската заплаха за бежанска вълна към българо-турската граница доказва унизителната зависимост на Бойко Борисов от Реджеп Ердоган. Затова отговорността за този национален позор е не на МВР, а на неговия реален ръководител – министър-председателят на Република България.

 

Ние очакваме незабавната намеса на българската прокуратура, която в спешен порядък трябва да разследва действията на изпълнителната власт при екстрадирането на турския гражданин.  „Българската пролет“ предлага опозиционните партии в парламента да излязат с обща декларация, осъждаща позорния акт на правителството, както и да поискат вот на недоверие заради правителствената политика в областта на вътрешната сигурност, пише още Енчев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4413 |11.08.2016 ООН: Политиката на България към бежанците е тревожна . 0| 4556 |11.08.2016 Ердоган: САЩ да действат като България и да предадат Гюлен . 3| 9842 |11.08.2016 Експертът Хр. Казанджиев: ”Южен поток” ще е катастрофа за България . 0| 5126 |11.08.2016 Владо Кузов иска да е първият гей-президент на България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads