Реклама / Ads
0| 4215 |12.08.2016 НОВИНИ

Колеги и приятели изпратиха Никола Анастасов

.
Колеги и приятели се простиха с Никола Анастасов, един от последните мохикани на комедията. Актьорът почина след тежко боледуване на 84 години.
 

"Отиде си голям приятел, най-добрият ми приятел още от студентските години и през целия живот", каза пред актрисата Гинка Станчева. "Обичам го много, бяхме винаги заедно на фестивала "Любовта е лудост", а сега той няма да бъде там. Но животът е неумолим. Отиде си велик човек и голям, много голям артист", сподели още актрисата цитирана от Дарик.

 

През сълзи, с много болка, но и с усмивка разказа за приятелството и партньорството си с Никола Анастасов актрисата Татяна Лолова. Тя го определи като "рицаря на сатирата, влюбения в театъра, част от най-хубавия период на нейния живот, оптимист, великолепен актьор, приятел и колега".

 

"Всички обичаме театъра - нали затова сме артисти, но неговото беше нечовешко, такава обич и отдаденост! Той бягаше от болницата, за да играе. Виждала съм го да слиза през балконите от втория етаж на Правителствената болница. Идва в театъра, играе, връща се и на визитацията е кротък и тих - все едно, че нищо не е било", разказа Лолова.

 

Тя "призна" пред репортери, че не е знаела, че му викат Усмивката - за нея той е бил Чарът. По думите й Никола Анастасов е обирал обичта и усмивките на всеки, който се е докосвал до него.

 

"Освен изключителен талант, беше и чудесен човек. Специално го отбелязвам, защото талантът не винаги върви заедно с добрия характер", каза режисьорът проф. Здравко Митков, директор на Сатиричния театър.

 

Той имал особена слабост към актьора, защото бил винаги тих, усмихнат, никога не направил сплетни и интриги с колегите си.

 

"Имам три-четири постановки с него и спомените ми са чудесни. Особено важно е да се каже, че Никола Анастасов е от поколението актьори, които станаха звезди благодарение на многогодишен труд - не с една поява по телевизията, както често се случва днес. Той е от поколението с истинския блясък на актьорското майсторство", допълни режисьорът.

 

"Никола Анастасов беше един от последните мохикани на голямото изкуство на комедията", каза проф. Станислав Семерджиев, ректор на НАТФИЗ, който приема кончината на актьора и като лична загуба, освен като загуба за българското изкуство и култура.

 

"Изключителен човек и талант! Наистина ми е много мъчно за него - дори не ми се говори", каза режисьорът Боил Банов, зам.-министър на културата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3914 |26.07.2016 Съдийската колегия решава за наказанието на Владимира Янева . 0| 4898 |11.07.2016 Изпратиха в ареста още 7 чужденци за атентата в Истанбул . 0| 4518 |08.07.2016 Екатерина Захариева: В студен мир съм с ВСС, има напрежение в съдийската колегия . 0| 4207 |21.06.2016 Цацаров се кахъри за колегите си в пограничните райони, били много натоварени заради мигрантите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads