Реклама / Ads
0| 5661 |14.08.2016 НОВИНИ

Как с воля и сърце Моника Пуиг взе златото в тениса

.
Моника Пуиг воюва за всяка точка
Два часа и нещо пуерториканката Моника Пуиг игра на корта сякаш от това зависеше животът й. Тя спечели златото, като победи втората в световната ранг листа Анжелика Кербер от Германия. Известният германски характер не помогна в този зашеметяващ и запомнящ се финал.
 
На корта имаше само една тенисистка, която искаше победата и я преследваше като лъвица. 22-годишната Моника бе агресивна през цялото време, атакуваше и рискуваше. Не се усмихна нито веднъж, а накрая се разплака като дете.

Резултатът е 6:4, 4:6, 6:1 за 2:09 часа. Моника Пуиг триумфира, а Порто Рико получи своя първи златен олимхпийски медал в историята. Цялата страна празунва до сутринта историческата победа.

Пуерториканката показа страхотна игра през целия мач и изстрада най-големия триумф в кариерата си. Тя спечели първия сет след тайбрек в десетия гейм. Във втората част Кербер започна с ранен пробив и имаше аванс от 3:1, но Пуиг се хвърли в атака и изравни 4:4, след като взе подаването на съперничката си. Още в следващия гейм германката направи нов пробив и при свой сервис изравни резултата. В третия сет Пуиг не даде никакви шансове на Кербер, след като поведе с 5:0 и приключи мача с 6:1, за да донесе първа олимпийска титла на страната си в историята.
Пуиг, която е 34-а в световната ранглиста. До финала прегази звезди от първата десятка на тениса, а на финала се справи с шампионката от Аустралия оупът и втора след Серена Уилямс.

Златният медал й отива страхотно...

 

На полуфинала порториканката се разправи и с двукратната шампионка от "Уимбълдън" Петра Квитова (Чехия). В малкия финал чехкинята спечели бронзовия медал срещу номер 7 в ранг листата Медисън Кийс (САЩ) със 7:5, 2:6, 6:2 за 2:12 часа.

Воля и сърце. Това бе главното оръжие на Моника Пуиг. Това оръжие липсва на нашите спортисти, коментира за Фрог нюз високопоставен член на българската олимпийска делегация. Те сякаш не горят в битките и нямат мотивация за победа чрез пълно себераздаване, допълни известният спортен деятел.

 

МАЛЪК КОМЕНТАР: Моника е красива. Сексапилна е. В интернет е пълно с нейни фотографии, някои провокиращи въображението. Моника от Порто Рико е на 34-то място в ранг листата на световния тенис. Но... Моника е железен воин, пишат за нея световните медии. Моника не се отказва дори, когато положението е безнадеждно. Моника атакува до последно, даже мачът вече да е загубен. Защо Моника, която е новата слабост на спортните и модните фотографи и списания, е известна повече с хъса, характера и волята си за победа, отколкото със сексапила и природните си дадености?

Немалко български спортисти притежават безспорен талант. Постигат е нелоши резултати в професионалния спорт. Но твърде често се поддават лесно на светската страна в спорта, рекламата, жълтите хроники и позирането. Рекламата е част от големия спорт – хакт. Но повече пот в тренировките означава повече победи на състезанията. Няма ние да казваме на нашите как да се държат. Това трябва да правят треньори и психолози. Медиите пък по-малко да ги глезят и да намалят прилагателните. Няма да спрем да ги подкрепяме, но тайно ще стискаме палци на Моника Пуиг от Порто Рико. Защото възприема ъстезаниято като битка и воюва за победата. Някои му казват спортна злоба. И стига оправдания, че нямало достатъчно пари, стадиони, зали и прочие. Всичко е до желание, организация и мотивация. Другото е мрънкане за оправдание на провалите. Пуснете си финала на женския тенис в Рио и ще видите за какво става дума. Заслужава си.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4352 |21.06.2016 Борисов защитавал националния интерес с характер и воля . 3| 4092 |17.06.2016 М. Габриел: В споразуменията за реадмисия има текстове, позволяващи на Турция такъв тип действия . 15| 4170 |25.05.2016 Първанов: Конституцията позволява да се кандидатирам пак . 2| 4056 |05.05.2016 Манолова: Волята на партиите е ключът към казуса с българите в чужбина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads