Реклама / Ads
0| 4359 |14.08.2016 НОВИНИ

Борисов уверява натовски шеф, че армията ни е боеспособна

.
Генерал-лейтенант Марк Шислер
Армията ни е изключително подготвена. Това увери премиерът Бойко Борисов на среща със заместник-председателя на Военния комитет на НАТО генерал-лейтенант Марк Шислер в Министерския съвет.
 
„Военнослужещите ни са изключително подготвени. Всекидневно полагаме огромни усилия за справяне с мигрантския поток, благодарение на огромния труд на нашите полицаи, жандармеристи, военни и военноморски“, каза Борисов.

България е лоялен член на НАТО и Европейския съюз, доказали сме своята евроатлантическа ориентация.  На българска територия непрекъснато се провеждат тренировки, учения и подготовка, участвахме в наблюденията на учения на българските и американски сухопътни сили, на нашата и тяхната авиация, високо се цени приносът на българските военнослужещи в мисии и операции на НАТО, изтъкна още Борисов.

Министър-председателят отчете, че правителството полага всички усилия за модернизирането на българската армия и даде за пример военното летище Безмер, където наскоро беше открита най-модерната самолетна писта в България.

Борисов припомни и взетото от Министерски съвет решение целево да бъдат отпуснати 3 млн. лева от бюджета за изграждане на нови казарми на 68-а бригада "Специални сили", както и предложените от правителството и одобрени от парламента дългосрочни проекти за модернизиране на армията.

Министър-председателят обсъди с Марк Шислер предизвикателствата пред НАТО в региона на Европа и настоя за намирането на общи решения по проблеми пред Алианса при зачитане на интересите на всяка страна-членка.

„България продължава да води една балансирана политика, да поддържаме контакти на различните нива с нашите съседи и въпреки техните проблеми, успяваме да запазим това относително спокойствие по границите си“, подчерта Бойко Борисов.

„България действително е лоялен член на НАТО . Ние дълбоко ценим приноса на вашата държава и важността й в Алианса е от значение, както и усилията на премиера Борисов“, каза от своя страна Шислер.

Марк Шислер е на тридневно официално посещение в България по покана на началника на отбраната генерал Константин Попов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6126 |13.08.2016 Каракачанов: Турция е оказала натиск на Борисов за Бююк . 12| 11266 |13.08.2016 Румен Овчаров: Ген. Радев ще пребори Б. Борисов . 4| 11311 |13.08.2016 ФРОГОКО: Борисов призна глупостта за ремонта на МиГ-29 в Полша . 1| 7699 |12.08.2016 Турски медии: Борисов готов да даде главите на гюленистите в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads