Реклама / Ads
0| 4233 |15.08.2016 НОВИНИ

Турска журналистка нападната по улиците на Рио

.
Турската журналистка Канан Кая от „Доган Нюз” е била нападната по улиците на квартала на Рио де Жанейро Лапа в петък сутринта, информира БТВ.
 

„Напусках Лапа, за да стигна до главния пресцентър. Беше около 9 часа сутринта. Три млади мъже ме атакуваха на улицата. Единият ме удари в лицето и след това ме свалиха на земята. Крещях, но никой от минаващите хора не спря да ми помогне. Направих всичко възможно, за да се защитя. Накрая нападателите ми избягаха, заради целия шум, който предизвиквах. Не ми взеха нищо.”, разказа Кая. Журналистката е разстроена от факта, че въпреки виковете ѝ, никой не се е отзовал.


„Това, което ме разочарова много е, че бях уплашена, плачеща и търсех някого да ми помогне, но такъв не се намери. На 150 метра от мен имаше доброволци от олимпийските игри и членове на организационния щаб. Веднага след случилото се отидох при тях, но никой не ми каза нито къде да отида да се оплача, нито с кого да говоря. Бях наистина разстроена и това, че останах сама ме накара да се чувствам още по-зле.”

 

Случаите с нападения и грабежи зачестяват все повече в Рио де Жанейро около олимпийските игри.В петък следобед група френски туристи е атакувана в същия квартал, в който е нападната журналистката Канан Кая. Предполагаемите виновници са непълнолетни, съобщава АИПС на официалния си сайт.


В четвъртък пък група с германски и испански граждани е атакувана по пътя Пайнейрас в Санта Тереса. Пострадалите са закарани в болницата „Мигал Коуто” в Леблон с рани от нападението.

След това те са дали показания в 7-мо полицейско управление в Санта Тереза. Полицията още разследва случая, като се предполага, че извършителите и на двете нападения в петък и четвъртък са едни и същи.

На 11 август бившият плувец и президент на московската плувна федерация, Евгени Коротишкин, публикува в Инстаграм, че е бил ограбен по пътя си към ресторант на плажа Ипанема в Рио де Жанейро.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4298 |13.08.2016 Турската прокуратура поиска от САЩ временен арест на Гюлен . 0| 4489 |11.08.2016 Оперната прима Веселина Кацарова била нападната от араби в Австрия . 0| 4608 |10.08.2016 Над 220 нелегални имигранти спрени на турската граница . 0| 22467 |09.08.2016 Само във Фрог: Пеевски заложил „Техномаркет” в турска банка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads