Реклама / Ads
0| 4482 |15.08.2016 НОВИНИ

БОК за скандала с гребците: Спортистите ни не пуснали чистачката заради кражба

.
Гребците ни Георги Божилов и Кристиян Василев са замесени в скандала с чистачката в олимпийското село. По-рано изтече информация, че въпросната хигиенистка е подала оплакване до организаторите, с което твърди, че нашите спортисти са проявили агресия спрямо нея. В тази връзка БОК разпространи становище, в което застава плътно зад Божилов и Василев.
 
"Ръководството на българската олимпийска делегация в Рио за пореден път изразява своята тревога и възмущение от продължаващите кражби в блока на българските спортисти - се посочва в изявлението на БОК. - В тази връзка считаме за необходимо да изясним възникналата вчера ситуация в жилищния блок на българската делегация.

Малко преди 10 ч сутринта двамата състезатели по гребане Георги Божилов и Кристиян Василев отказват апартамента им да бъде почистван без надзор от обслужващия персонал в олимпийското село, след като предния ден от стаите им са изчезнали лични вещи.


Божилов и Василев са излизали, когато 4 от чистачките се опитали да влязат без съгласие в апартамента им. Двамата състезатели отказват почистване, имайки предвид изчезналите техни вещи и вещи на техни колеги в предишните дни от Игрите – мобилни телефони, таблети и др. Чистачките обаче проявяват настоятелност, при което състезателите им препречват пътя и ги подканят да излязат, за да могат да затворят вратата, тъй като им предстои излизане.

Малко по-късно една от жените подава оплакване до администрацията на блока, че е била „обект на агресия“, което изобщо не отговаря на истината. Имайки предвид реалните обстоятелства, все още съществуващата постоянна опасност от кражби и нежеланието на спортистите да бъдат притеснявани, ръководството на Българската олимпийска делегация намира за крайно неуместно и спекулативно подобно поведение от страна на обслужващия персонал.

 

Напомняме, че шефовете на българската мисия в Рио вече няколко пъти подават жалби за откраднати вещи на български спортисти, треньори и официални лица от делегацията ни точно по време на почистване на техните стаи в олимпийското село. Тези оплаквания досега са без никакъв резултат. Това е и причината повечето от българските спортисти да отказват чужди лица, особено от почистващия персонал, да влизат в техните апартаменти, за което вчера бе изпратен официален сигнал до координатора за България на Олимпийските игри в Рио".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4608 |29.06.2016 След скандала със спирките в София фирмата връща парите . 0| 4639 |24.04.2016 Рашидов: Медиите преeкспонираха скандала с Ларгото . 0| 8830 |22.03.2016 Екологът със "спортистите проститутки" разпределя 200 млн. в съвет към МОСВ . 18| 6617 |08.03.2016 Григор Лилов за Фрог: При скандала с „Аликс Партнърс” трябва да има оставки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads