Реклама / Ads
2| 5593 |17.08.2016 НОВИНИ

Ген. Цветков: Не ми харесва заиграването на партии с генерали

.
Ген. Кирил Цветков
Направлението, което са поели политическите сили, по някакъв начин много смущава. Това говори, че има проблем сред самите политическите сили и вътрешните им състояния. Не могат да намерят решение за вътрешните си състояния и се опитват с извънпартийни кандидатури да решат проблемите си”, добави ген. Цветков.
 
Следващият президент може да бъде генерал, стига да отговаря на условията - най-вече трябва да е разпознаваем в света и в България, подчерта бившият командващ Сухопътните войски, който е председател на Обществения съвет към Министерство на отбраната.

Той не вижда ситуация в България, която да налага силова фигура за президент. Според него само с генералски решения не могат да се решат проблемите в страната.

Нито генерал Румен Радев, нито генерал Съби Събев са разпознаваеми лица навън, подчерта ген. Цветков. По думите му генерал Събев е работил във военните структури на НАТО, а генерал Радев дори не е излязъл навън. "Не отговарят на условията, въпреки че ги уважавам като генерали", заяви той.

Не ми харесва заиграването между генералите и политическите сили, добави още ген. Цветков. Според него следващите кандидати освен разпознаваеми, трябва да са запознати и с процесите, които се развиват навън. "Ще ги употребят, което ще им смъкне имиджа сред военните навън", прогнозира ген. Цветков.

"Може да не съм му поддръжник по някаква линия, но се опитва да реши проблемите на ВВС и ги решава. Може да е малко пресилено и по начин, който не се харесва на всички, но пък се опитва да ги реши. Преди не са правени опити да се решат проблемите на ВВС, а само вземат решения в техен ущърб", заяви той, коментирайки действията на министър Ненчев.

Българската граница се охранява с цената на всичко, подчерта ген. Цветков, но добави: "Погледнете обаче - Гранична полиция си изпълнява задълженията и нищо друго не прави. Пожарната си изпълнява задълженията и нищо друго не прави. Жандармерията си изпълнява задълженията и нищо друго не прави. Армията, по-точно Сухопътните войски, които са с бойна подготовка за отбрана на страната, с охрана на границите, с мисии, с подкрепа населението на бедствия и аварии, и навсякъде. Малко много им идва и трябва да се обърне внимание, че без Сухопътни войски няма да има отбрана."
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 4120 |22.06.2016 ”Галъп”: 48% от българите не харесват ЕС . 17| 6117 |17.06.2016 Гамизов: Р. Петков да каже защо не харесва българите! . 6| 5499 |17.03.2016 Борис Цветков: Заробват се бъдещите поколения със заеми . 10| 4185 |12.03.2016 4 областни организации на ДПС си харесват Доган за лидер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads