Реклама / Ads
4| 7341 |18.08.2016 НОВИНИ

Костов: У нас повече са симпатизантите на Путин, Кремъл води успешна пропагандна война

.
Иван Костов
Кандидатът на ГЕРБ, вероятно подкрепен от РБ, ще спечели, заяви по НТВ Иван Костов. Не мога да кажа дали реформаторите трябва да подкрепят кандидата на ГЕРБ, добави той.
 
Нека всеки сам реши за себе си дали ще го е страх от Турция. там се налага агресивна, авторитарна форма на управление, която не крие амбицията си да изнесе турския политически ислям в други страни. Това е катастрофирала политика, което крие рискове, защото не спазва правилата - рекетира ЕС, каза той.

Още не съм видял преврата там, наричам го пуч, такива неща сме виждали на много места, заяви Костов. Версията на Ф. Гюллен е, че това е телевизионно риалити. Мен обаче ме притесняват 3-те милиона и половина през нощта. В момента се консолидират анадолските турци. Смълчаха се всички и това е много опасно. Ние сме от страната, която изнудват - казват ни - ти ни даваш, ние не даваме нищо. Ако зависеше от мен да предам Бююк, не бих го направил, но политиците трябва да кажат сделка на ръба на закона ли са направили. Такива жестове от наша страна не дават желания резултат да държат нелегалните емигранти в рамките на допустимото за нас.

Ердоган не е спрял бежанската вълна, тя си върви, смята Костов. Време разделно е и трябва да вземем страна, а тя е единствената възможна - който отнема човешки права, е враг на всички, престъпник, заяви Костов.

Повечето българи се притесняват от това, че Путин и Ердоган отново са приятели. Ердоган е трудно предсказуем, първо беше уплашен, после твърде агресивен, и двамата са в положение на глуха защита и могат да отидат в крайности.

У нас повече са симпатизантите на Путин отколкото противниците му. Много е успешната пропагандна война от Кремъл. Политиците вървят по линията на общественото мнение. Притискат го заключенията от медиите, че "Путин смаза Ердоган".

Обичай Русия и Путин, но прати сина си в Бъркли, посъветва той.

Президентът трябва да е европеец и атлантик. Изборите изглеждат с напълно предизвестен край. Кандидатът на ГЕРБ, вероятно подкрепен от РБ, ще спечели, прогнозира Костов, но каза, че не му се коментира дали РБ трябва да има свой кандидат. Не ме търсят за съвет, не решавам отзад като Доган, това е грозно, това не е моят манталитет и култура.

И аз нямам против да получаваме нещо без пари, както казва ген. Радев за небето ни - хубаво е да ни го пази някой друг, но да става без пари. Само че така не става, отсече той. Манталитетът на българина е такъв - да получава нещо без пари - да кара по магистрали, без винетна такса, посочи той.

Няма защо да се притесняваме за банките. Моето лично доверие в БНБ е възстановено. Сега е великолепен момент за подаване на искане за влизане в чакалнята на еврото. Бордът сега е чувал, надянат на краката на България, няма ползи, щетите растат, това не е универсално лекарство.

Работя, интересно ми е и се чувствам много добре, заключи Иван Костов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 9384 |17.08.2016 Костов: Резултатът от президентските избори е предизвестен . 0| 4253 |16.08.2016 Ангелкова видя ръст от 3 млн. туристи повече у нас . 0| 4112 |10.08.2016 Лалова: В добра форма съм, залагам повече на 200 метра . 0| 4294 |09.08.2016 Фрогоко: 263% повече непридружени млади бежанци влезли в Германия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads