Реклама / Ads
3| 8258 |19.08.2016 НОВИНИ

Босът на „Роснефт” иска унищожение на тиража на медия, писала за яхтата му

.
Игор Сечин
Босът на руската компания „Роснефт” Игор Сечин е поискал от съда да бъде унищожен целият тираж на вестник „Новая газета”. Причината е, че изданието публикувало материал за яхтата на олигарха.
 
Сечин, който се счита за втория човек по влияние в Русия след президента Владимир Путин, описал в иска до съда, че трябва да защити своята чест и достойнство, съобщава НИА – Новости.

Главният редактор на „Новая газета” Дмитрий Муратов на свой ред заявил, че позицията на редакцията си остава същата – решение на спора в съда по цивилизован и законен начин. „Приветстваме всички начини за диалог с вестника, в това число и с многоеважавания г-н Сечин. Разбира се чрез съда” – коментира още Муратов.

Яхтата "Принцеса Олга" на Сечин.

 

Ден по-рано сигнал срещу медията внесла и жената, с която живее Сечин – Олга. Тя също се оплакала от намеса в личното пространство на двамата.

Прес-службата на „Роснефт” също реагира на публикацията и обяви, че написаното нарушава „неприкосновеността на частния живот на Игор Сечин.

 

Босът на „Роснефт” е наричан „руския Рокфелер” и „петролния цар на Путин”. Според „Форбс” е един от най-богатите хора в света. Той е най-скъпо платеният служител в света с 50 млн долара годишна заплата. Премиите – отделно.

Преди да оглави „Роснефт” Сечин е бил зам.-началник на правителствената администрация на Русия. Самият той е завършил висше образование със специалност „Филология”. Специализирал писане на романи в университета в Ленинград. Ръководи „Роснефт” от 2012 г. Кандидат на икономическите науки.

 

Още през 2013 г. станало известно, че холандската корабостроителница Oceanco е пуснала на вода супер луксозна яхта с размер на футболно игрище – почти 89 метра дължина. Корпусът е направен от специална стомана, а палубата – от алуминий. Външният вид на яхтата е дело на руснака Игор Лозанов. Интериора пък е на световно известния дизайнер Алберто Пинто. На борда на яхтата има басейн, който за минути се превръща в хеликотперна площадка. Плавателният съд е обзаведен със снежно бели мебели. Името на яхтата е „Принцеса Олга”. Плавателния съд е на 72-о място сред най-съпите сто яхти в света.

Дълго време собственика на яхтата се пазеше в строга тайна. Разследване на в-к „Новая газета” обаче разкри, че това е босът на „Роснефт” Игор Сечин.

 

Сечин е разведен от няколко години. Преди време обаче бил засечен по време на посещението си в ловен резерват с млада руса красавица. Оказало се, че това е новата му любов Олга Рожкова. Дамата е работила в правителствената администрация, когато Сечин бил там зам.-шеф. Предполага се, че още тогава е пламнала тръпката между двамата. Някои медии вече пишат, че Олга е новата жена на Сечин.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4523 |18.08.2016 Турция официално поиска Гърция да върне осемте избягали военни . 0| 3973 |17.08.2016 НЗОК иска да намали с 30% парите за лекарства в онкологията . 0| 4476 |17.08.2016 Кънев иска Консултативен съвет заради Русия и Турция . 3| 6009 |16.08.2016 Поискаха да арестуват министър Ненчев!?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads