Реклама / Ads
1| 5917 |19.08.2016 НОВИНИ

Откритие : Агресивни имигранти влизали у нас, според Георги Костов

.
Георги Костов
Мигранти с агресивно поведение влизат в страната ни. Това каза в Малко Търново главният комисар на МВР Георги Костов на среща с кметове и кметски наместници, по повод бежанския натиск по границата, съобщи БНР.
 

Срещата в Малко Търново е първата от поредицата, които предстоят в следващата седмица в пограничните общини. Повод за нея е засиленият бежански поток.

Миналата година нелегално преминаващите през Гърция мигранти бяха в пъти повече, отколкото в нашата страна. Сега това не е така, каза в Малко Търново главният комисар на МВР Георги Костов.

Профилът на мигрантите също е променен - от една страна като произход от страни, в които не се водят военни действия, а от друга - като начин на поведение - станали са по агресивни, подчерта Костов.

Напрежение в община Малко Търново между мигранти и местни хора няма, уточни кметът на общината Илиян Янчев. Той коментира, че има определени пътеки в Странджа, по които преминават бежанците.

Същевременно стана ясно, че Районна прокуратура в Пазарджик наблюдава досъдебно производство срещу  35-годишен мъж, заловен вчера на 79-ти километър на автомагистрала „Тракия“. Мъжът е превозвал нелегално с автомобила си 13 афганистанци  - мъже и момчета под 16-годишна възраст.

Мъжът е в ареста за 24 часа, съобщават от Апелативната прокуратура в Пловдив. Около 10 часа вчера автопатрул на „Пътна полиция“ направил опит да спре в пазарджишкия участък на магистралата шофирания от задържания автомобил, движещ се в посока София. Шофьорът не се подчинил. Няколко километра по-нататък – при Калугерово, полиция и жандармерия спрели колата. Установено е, че в колата пътуват 13 нелегални мигранти, незаконно преминали на територията на Република България. Всички те били без документи. Предадени са в на полицията в Пазарджик, установява се самоличността им.

35-годишният трафикант е от русенското село Тръстеник . Той е криминално проявен и осъждан за грабеж и нанасяне на телесна повреда. Работата по случая продължава.

Продължават и акциите на полиция та в София.

Около 20 нелегални мигранти са заловени при поредната операция на органите на реда в столицата. Те са задържани след проверки в хостели в района около Централна гара, както и при акции по улиците в района. Чужденците са били без лични документи. От СДВР отчитат намаление на заловените нелегални мигранти в последните два дни. Въпреки това от полицията уверяват ,че ще продължат всеки ден с  операции в района.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4095 |16.08.2016 Залива ни море от нелегални имигранти . 0| 4240 |15.08.2016 Сърбия ни е върнала 2275 имигранти само за месец . 0| 4155 |15.08.2016 Сърбите заловиха наш камион с нелегални имигранти . 0| 4254 |12.08.2016 Върнахме на Гърция нелегални имигранти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads