Реклама / Ads
0| 5086 |20.08.2016 НОВИНИ

Заради командировани гранични полицаи съседи се намразиха люто

.
Eдни привличат наематели с печено агне или прасе, други им обещават да върнат по 5 лева от парите за нощувка.
 
Калташки номерца си правят хазяите от Малко Търново заради командированите гранични полицаи. Интересната подробност разкриха самите те на срещата си с ръководството на вътрешното министерство, провела се в градското читалище, пише бургаският сайт Флагман.

В странджанското градче като легенда се разнася твърдението, че хазяите привличали наемателите си с обещанието, че ще им върнат 5 от 20-те лева, които държавата плаща за тяхната нощувка.

Служителите на реда, пратени да охраняват българо-турската граница получават по 20 лева за нощувка или 600 лева на месец. Такава сума взема всеки един, като единственото, което трябва да направи е да си намери квартира, да сключи договор и да го предостави в администрацията на Гранична полиция.

Служителите сами избират къде да отседнат, което ги превръща в апетитна хапка за малкотърновските хазяи. Някои от тях си докарват по над 2000 лева на месец от отдаване под наем на етаж от къща. Заради това и битката за наематели в градчето, където безработицата е висока, е огромна.

Част от местните са убедени, че техни съседи им правят нелоялна конкуренция, обещавайки да върнат по 5 лева на нощувка на граничните полицаи. Т.е. - 150 лева на месец. „Звучи повече от абсурдно. Едва ли някой би направил нещо подобно!“, отсече зам.-директорът на ГД „Гранична полиция“ Стоян Иванов.

Според него в Малко Търново се повтаряла ситуацията от Елхово, където преди година и половина бяха командировани стотици гранични полицаи. И там хазяите се топели един спрямо друг. „Толкова се намразиха, че дори и след като си тръгнаха граничните полицаи те не спират, за да се погледнат“, допълни в неформален разговор с местните жители Стоян Иванов и им препоръча преди всичко да поддържат нормални отношения.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4241 |20.08.2016 40 офицери арестувани във военната академия на Турция заради връзки с Гюлен . 0| 5331 |18.08.2016 Изтеглят сладолед ”Алома - Тирамису” от пазара заради алерген . 0| 4572 |18.08.2016 ДСБ разваля достлука с Корман Исмаилов заради Бююк . 0| 4472 |17.08.2016 Кънев иска Консултативен съвет заради Русия и Турция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads