Реклама / Ads
1| 3937 |23.08.2016 НОВИНИ

Расте страхът от имигранти в целия свят

.
Хора по целия свят започват да се чувстват все по-некомфортно заради нивата на имиграцията, които са много по-високи от когато и да било след Втората Световна война. Това показват резултатите от ново проучване на социологическа агенция „Ипсос”, цитирани от Агенция „Франс прес”.
 
Най-малко 6 от 10 души във Франция и Белгия, които преживяха джихадистки атаки, вярват, че имиграцията има негативен ефект. Подобни са данните и в Русия, Унгария, а също и Италия, която трябва да се справи с огромен брой мигранти, бягащи от Близкия изток и Африка и търсейки нов начин на живот в Европа. Като цяло 49 % от анкетираните в 22 страни заявяват, че има твърде много имигранти. 46 % чувстват, че имиграцията променя държавите им по начин, който не им харесва, се казва в съобщение на „Ипсос”. Проучването показва увеличение на броя на британците, които мислят, че имиграцията е била добра за страната. Те съставляват 35 % от запитаните, като се регистрира рязък ръст от 19 %, които са регистрирани през 2011 г. И докато почти половината от анкетираните британци смятат, че има твърде много мигранти в страната, нивото е намаляло от преди пет години, когато са били 71 %.

Директорът на социологическата агенция за Франция казва, че снимките в медиите на мигранти и бежанци, пристигащи на бреговете на Европа, са засилили страховете от неконтролирана миграция в по-голямата част от Европа с ключовия въпрос относно способността им да се интегрират. 6 от 10 анкетирани казват, че са притеснени от терористите, представяйки се за бежанци. 4 на всеки 10 искат държавата им да затвори границите си изцяло.

Проучването е извършено в Аржентина, Австралия, Белгия, Бразилия, Канада, Франция, Великобритания, Германия, Унгария, Индия, Италия, Япония, Мексико, Полша, Русия, Саудитска Арабия, Южна Африка, Южна Корея, Испания, Швеция, Турция и САЩ. Анкетирани са общо 16 040 души.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5917 |19.08.2016 Откритие : Агресивни имигранти влизали у нас, според Георги Костов . 0| 4095 |16.08.2016 Залива ни море от нелегални имигранти . 0| 4240 |15.08.2016 Сърбия ни е върнала 2275 имигранти само за месец . 0| 4155 |15.08.2016 Сърбите заловиха наш камион с нелегални имигранти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads