Реклама / Ads
0| 5470 |25.08.2016 НОВИНИ

Инж. Лазаров: Б. Петров и А. Ковачев са изследвали средата за нов път

.
Боян Петров
Имало е предупредителни знаци за намаляване на скоростта в района, където са работили Боян Петров и Андрей Ковачев в Кресненското дефиле, каза инженер Лазар Лазаров в ”Денят започва”.
 
Те са изследвали околната среда, за да предоставят мерки на Агенция "Пътна инфраструктура" при изграждане на нов път. Проектът предвижда да има второ трасе в източната част и в него ще бъдат построени няколко тунела. Трасето няма да е като типична магистрала. Пътят се очаква да бъде завършен през 2020-та година.

Лазаров обясни, че Агенция „Пътна инфраструктура“ е работила съвместно с НПО-та, които е трябвало да направят оценка на околната среда в района, за да се предоставят на проектантите мерки, които да заложат при реализиране на безопасен път в дефилето. Именно затова Петров и Ковачев са били там.

Той ще има второ трасе в източната част и в него ще бъдат построени няколко тунела. Трасето няма да е като типична магистрала. Пътят се очаква да бъде завършен през 2020-та година.

 

Предвижда се сегашното платно на Кресненското дефиле да бъде обновено и движението по него да бъде пуснато еднопосочно в две летни в посока гръцката граница. Движението от границата към София пък ще става в новопостроено двулентово платно, което ще преминава на изток от дефилето по Кресненското плато. Така трафикът ще бъде улеснен и обезопасен. За последните 3 години при катастрофи в Кресненското дефиле са загинали 40 души, ранените са над 250.


"Кресненското дефиле е сеизмичен район, затова не може да се говори за тунел там. Вариантът е да има едно трасе на магистралата, която ще преминава оттам, другата да е източно разположена, ние затова работихме с Петров и Ковачев за екологична оценка на района. Районът в Кресненското дефиле не е безопасен въобще и търсим варианти, няма как да се направи чисто нова магистрала извън Кресненското дефиле, понеже няма средства, това сме го обсъждали с еколозите. Само едната лента ще е извадена в източна посока", каза инж. Лазаров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5630 |24.08.2016 Боян Петров излезе от кома, диша самостоятелно . 0| 4282 |24.08.2016 Алпинистът Боян Петров остава в реанимация . 0| 4192 |23.08.2016 Румънка помля Боян Петров и Андрей Ковачев в Кресненското дефиле . 0| 4970 |20.08.2016 На Петрова нива се събират за 113 г. от Илинденско-Преображенското въстание

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads