Реклама / Ads
0| 4445 |25.08.2016 НОВИНИ

Стоичков представи Йорданеску и новите шефове в ЦСКА

.
Легендата на българския футбол и акционер в ЦСКА-София Христо Стоичков представи новия старши треньор на ”червените” Едуард Йорданеску. Той заменя на поста подалия оставка Христо Янев.
 
Камата сподели, че румънецът е избран с пълно единодушие и му пожела да постигне резултатите, които да не свалят усмивката от лицето му, с която беше при официалното си представяне.

"За мен е голяма чест след по-малко от два месеца да съм пак в България, и да представя новия старши треньор на ЦСКА. Треньорът на ЦСКА е една личност, на която сме се спрели всички заедно."

"На всички е ясно, че хора, които са били близо до него, близо до баща му, и други мои колеги, които ми дадоха пълната информация, се спряхме на него. Човек с ясни идеи, знае каква дисциплина трябва. Затова, Еди, добре дошъл в ЦСКА, желая ти много успехи, и дано в края на годината бъдеш толкова весел, колкото и днес."

"Няма ли дисциплина, няма ли организация, е най-трудно. Затова на мен ми е било лесно под ръководството на Димитър Пенев, Манол Манолов, затова сме постигнали успехи. Без дисциплина няма успехи. И без желание не става. От днес до утре няма да стане. Ние няма да се бъркаме в работата на треньора, той носи отговорност да избира футболистите, и те да играят така, както тренират през седмицата", сподели Камата и разкри защо се е стигнало до смяната.

"В съвременния футбол резултатите показват накъде трябва да се поеме. Не е нещо ново да се сменят треньори. За да се спрем на даден треньор, той не е от днес или от вчера. Лесно е, когато имаш учител като неговия баща. Няма значение вече кой го е довел. Всички сме в този борд, всички вземаме решението", сподели още Стоичков.

Той разкри и каква е структурата на управлението на клуба в момента. От думите на Стоичков стана ясно какви са функциите на Димитър Пенев, Пламен Марков и Трифон Попов, които също присъстваха на представянето на Йорданеску.

"В последно време е модерно да си говорим за директори. Димитър Пенев си остава почетен президент на ЦСКА. За мен е чест, че отново пак си с нас, и в най-трудните моменти", обърна се Камата към Пената и продължи с разясненията.

"Спортен директор ще бъде Пламен Марков. Аз съм израснал с него, голям професионалист и затова от днес той е спортен директор. Финансов директор остава Трифон Попов. Имах възможността да работя с него, той се занимава най-добре с тези неща", сподели Стоичков.

"Живата легенда не съм аз, легендата е ЦСКА. Преди мен е бил Димитър Пенев. Историята на ЦСКА е долу в музея. ЦСКА е история и тя не може да бъде изтрита", заяви още Камата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4280 |24.08.2016 Новият треньор на ЦСКА Еди Йорданеску пред 7DF: Няма да има групички, ще гоним титлата! . 1| 6128 |23.07.2016 Почина Григор Стоичков, министър от времето на Тодор Живков . 0| 4592 |23.07.2016 ЦСКА-София направи хикс с Удинезе и представи отбора . 0| 7901 |28.06.2016 Симпатизанти на Ганчев и Стоичков стягат протест за ”ЦСКА-София”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads