Реклама / Ads
9| 12632 |26.08.2016 ПОЛИТИКА

АБВ цакат БСП с Мая Манолова, Първанов, Дилов-син и Г. Гергов

.
Първанов и Гергов - дружба навеки...
Ново двайсет. Босовете на политическата ложа АБВ ще пуснат в кандидат-президентската надпревара Мая Манолова в комбина с Любен Дилов-син. Резервен вариант, но и тежката артилария все пак оставал Георги Първанов.
 
Това решили на тайна сбирка няколко човека от ръководството, до един масони. За решението бил известен и олигархът, той и Велик майстор на масонската ложа „Слънце Ориент” Георги Гергов. Това съобщи за Фрог нюз източник от щаба на АБВ. Той допълни, че скандала с БСП и Корнелия Нинова всъщност бил много по-голям и не включвал единствено кандидатурата на ген. Румен Радев. Ставало дума за бъдещи министерски постове, които Първанов искал Нинова да му гарантира при съставяне на правителство с участието на левите в него. Тя обаче категорично му отказала. Самият ген. Радъв пък сам пожелал да стане фаворит на БСП, защото бил потресен от задкулисните интриги на Първанов.

Хора от АБВ били смутени от продължаващата близост на Първанов с Гергов, тъй като не се знаело Гергов човек на АБВ в БСП ли е или обратното. Други не одобрявали замесването на масонски отношения в партията.

Гергов е помагал финансово на Първанов много пти, включително за създаването на АБВ, а Първанов му е отвръщал с щедри жестове като президент и му е съдействал при сделки, обществени поръчки и получаване на кредити от банки, коментират запознати. Твърди се, че Гергов дори поарил на Първанов часовник „Вашерон Константин” с малтийски кръст на копчето за стрелките, който струвал около 27 хил. долара. Същият, но малко по-евтин, той подарил и на пловдивския митрополит Николай.

Първанов смятал че Мая Манолова е много подходяща за кандидат-президент, а Любен Дилов-син, почетен председател на Гергьовден, за вице. От АБВ разчитали, че самото участие на Манолова ще разедини бесепарите и ще изнерви до крайност лидера Нинова. Дилов-син пък имал интересни идеи, които можели да привлекат гласове от други партии.

Ако нещата с Манолова не се получат на преден план щял да излезе отново лидерът на АБВ Георги Първанов. Самият той заяви преди два дни, че щял да бъде много добър президент и можел да даде нови неща на страната.

Специална роля се отреждала на ложата „Слънце Ориент” в президенската надпревара. В нея членуват много интересни и важни хора, които уж в политиката са в различни лагери, но бизнес интересите им се оказват общи. Например седесарският лидер Божидар Лукарски, министър на икономиката, се кълнял във вярност на червения Гергов покрай стопанисването на Пловдивския панаир. Но за това ще стане дума в следващи публикации на Фрог нюз.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 9757 |27.03.2024 Politico: Украйна се приближава към най-опасния си период. Помощта на Запада трябва да завали . 10| 2972 |26.03.2024 Дмитро Кулеба: Дайте ни проклетите "Пейтриът"! . 5| 3468 |25.03.2024 Politico: Преговорите за правителство в България се провалиха . 13| 10255 |23.03.2024 Доц. Искрен Иванов: Атентатът в Москва можеше да бъде избегнат, ако властта бе послушала службите на САЩ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads