Реклама / Ads
3| 5819 |27.08.2016 НОВИНИ

Борисов и Меркел на среща при закрити врати

.
В рамките на среща с германския канцлер Ангела Меркел и правителствените ръководители на Австрия, Хърватия и Словения Бойко Борисов е имал кратка среща на четири очи с Меркел. На този разговор той е изложил опасенията на България от бежански поток и е получил уверения за подкрепа.
 

В бежанската криза София е с Берлин и Брюксел, но не и срещу Анкара, стана ясно след края на двучасовата срещу между правителствените ръководители. По време на работния обяд на една маса седнаха лидери на няколко държави от ЕС с различни позиции, но намериха общ език.

 

Разговорите бяха при закрити врата за медиите. Горещата тема отново бе  бежанската криза и общата европейска политика към Турция. 

Преди началото на срещите българският премиер публикува в социалната мрежа своята позиция.

 

„Ще защитавам българската позиция, според която е необходимо общоевропейско решение и проява на истинска солидарност между държавите в Европа за разрешаването на проблема...единствено с воля и решителност от страна на ЕС и добра координация с Турция, ще се справим успешно с този проблем. Заставам зад европейското единство и защита на суверените на държавите ни", написа българския премиер в социалната мрежа.

 

Премиерът Борисов е информирал колегите си за разговорите в Турция. Страната ни настоява за поддържане на тесен диалог с Анкара, за да не се стигне до нова бежанска вълна към Европа, където България е първа приемна страна.

"За мен е важно да имаме добри отношения с нашите съседи и същевременно всички страни-членки на ЕС да бъдем солидарни и заедно да се справим с бежанския проблем, осъзнавайки опасността и усилията, които полагат фронтовите държави като България", подчерта Борисов.

 

Австрия е срещу политика от Анкара и е против отпадането на визите за турските граждани. Има критики и към политиката на Берлин към бежанците.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 18229 |26.08.2016 Прогнозата на Фрог се сбъдва- Борисов предлага АЕЦ „Белене“ на Ердоган . 15| 20621 |26.08.2016 200 души освиркали и изгонили Беновска от среща с ген. Радев . 1| 4385 |26.08.2016 Борисов в Турция: Въпреки мигрантския натиск, етническият мир у нас е стабилен . 1| 6974 |26.08.2016 Борисов пред FAZ: Страх ме е от случващото се в Турция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads