Реклама / Ads
3| 13253 |29.08.2016 ЪNDERGROUND

„Килърите” се хвалят: Имаме наш съдия във ВКС

.
Наш съдия от ВКС ще гледа делото „Килърите”. Това са се похвалили изненадващо преди дни някои от подсъдимите пред свои близки, научи Фрог нюз от самите тях. Скандалното е, че обвиняемите дори знаели, че делото ще бъде насрочено за декември т. г. и то преди последната инстанция да е обявила това.
 
„Килърите” не крият, че разчитат на свой съдия, който да ги оправдае или поне да върне делото. Преди близо месец Варненският апелативен съд публикува мотивите, с които наложи най-тежките наказания-доживотен затвор без право на замяна на лидера на бандата Петър Стоянов-Сумиста, на Васил Костов-Кеца и на великотърновския бизнесмен Георги Вълев. Така две съдебни инстанции са категорични, че мъжете стоят за две убийства-на предприемача Румен Рачев и на адвокат Петър Лупов. Останалите участници в престъпната група се обзаведоха с по-леки присъди.

Припомняме ви, че наскоро нов скандал избухна във връзка със същото дело. Става дума за това, че с решение на главния прокурор Сотир Цацаров от програмата за защита на свидетелите беше изваден свидетелят Пламен Лаков. Малко по-късно пред Фрог той заяви, че посредник на един от адвокатите се е свързал вече с него и му е предложил да помогне на обвиняемите.

За да секнат спекулациите около съдите от ВКС, което ще гледат окончателно делото, Фрог предлага на председателя на съда Лозан Панов изборът на магистратите да стане публичен, каквато практика се наложи през последната година за дела с голям обществен интерес.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6783 |17.08.2016 Нападнатият мъж в "Борово" е футболен съдия . 0| 4382 |10.08.2016 Съдът: Няма друго наказание за „Килърите”, освен доживотен затвор без замяна . 0| 4464 |09.08.2016 Мотористи искат оставката на съдия от Окръжен съд-София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads