Реклама / Ads
3| 5869 |31.08.2016 НОВИНИ

Ген. Радев: Г-жа Нинова не я познавах, няма да сватосвам БСП и АБВ

.
ген. Радев
Имах обаждане от г-жа Корнелия Нинова, която шокиращо за мен ми предложи да съм тяхна номинация, никога не съм познавал тази жена, заяви ген. Румен Радев по БТВ. От две години водя сериозна борба за оцеляване на българските ВВС, за суверенитет на въздушното ни пространство и опазване на достойнството на въздушните ни сили - затова е нормално да бъда припознат от гражданите на държавата.
 
Никога не съм предполагал, че ще се занимавам с кандидат-президентска кампания. След като чух тълкуването на премиера и на министъра на отбраната за моята оставка, реших да приема и казах на г-жа Нинова - вътре съм, в борбата съм, каза генералът.

Ние сме единствената държава в НАТО, която със собствена авиация, но като най-бедна държава ще плаща на други държави да ни пазят небето. Това не е наложено отвън, сами тръгваме да предаваме момчетата, които рискуват живота си, обясни Радев.

Премиерът ме убеди миналата година да не подавам оставка с финансов ангажимент за ВВС. Къде са поръчките в момента, къде е проектът за новия тип самолет, защо го няма основният договор с Полша, няма го другият голям договор за интегрирана поръчка и няма да го има дълго, изреди той.

Абсолютно некоректно е да се казва, че съм бил политическа фигура, обясни Радев. 2008 г. Не съм знаел къде ще ходят двигателите след 7-8 г., към мен тогава не е идвала никаква информация.

След една седмица охрана на нашето небе съвместно с американските партньори, какво ще стане, попита той. Ако дойдат полските ВВС, тях сме ги поканили срещу заплащане, хората си търсят къде са им автобусите, кетъринга и т.н., това са милиони. За мен е срамно чужди сили да охраняват небето ни. Правихме всичко възможно България да не губи въздушен суверенитет. Оттам е една крачка до загубата на национален, каза Радев.

Бях поканен от БСП, бях приет и от АБВ, имах условие да не бъда въвличан в партийни междуособици, обясни той. Категорично Г. Първанов не стои зад мен, г-жа Нинова ми предложи номинация. Съжалявам за това, което се получи - това е излишна и ненавременна фрагментация, инициативният комитет е отворена врата към АБВ, ще се радвам да се върнат, каза Радев. Няма да сватосвам БСП и АБВ, зарече се той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5061 |30.08.2016 ГЕРБ: Нинова се скри зад инициативен комитет за ген. Радев . 1| 4105 |29.08.2016 Нинова: Турция рекетира ЕС и нашият премиер е говорител на този рекет . 8| 6903 |25.08.2016 Радев: Има летци, станали президенти, обратното не е известно . 1| 4794 |18.08.2016 Ген. Радев: ЦЕЛЯ се към всички, които мислят за една България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads