Реклама / Ads
0| 5353 |31.08.2016 МИСТЕРИИ

Невиждано! Намалиха със 700 лева заплатата на кмет!

.
Безпрецедентен случай! За първи път в България намалиха със 700 лева заплатата на кмет заради системно отсъствие от работа и неизпълнение на служебните си задължения. Така от следващия месец кметът на пловдивското Ново село Тодор Атанасов ще получава минималното за страната възнаграждение от 420 лева, вместо досегашната заплата от 1150 лева.
 

Недоволни жители на Ново село изпратили снимки как Тодор Атанасов ги приема не в кметския си кабинет, а от прозореца на джипа си.

„Управлява от джипа, в джипа подписва”, възмущава се Ангел Иванов пред НТ.

 

 „Джипът е подвижен офис. Лесно се работи. Палиш джипа и отиваш на работа и след 15 минути приключва работният ден и заминаваш за някъде другаде. Аз отивам и установявам, че в 3 часа врата на кметството е заключена”, обясни Георги Мараджиев- кмет на община Стамболийски.

 

След няколко проверки, че кметът не ходи на работа, общинският градоначалник поискал за наказание местният парламент да намали три пъти заплатата му.

Тодор Атанасов е кмет на селото от 30-години, печели 8-и мандат. Не отрича, че често пътува с джипа си, но за да наблюдавал дали работниците от временната заетост изпълняват задълженията си.

 

„От тези 150 души всеки трябва да работи по 14 дни. Вие разбирате колко работа трябва да им намеря и в тази връзка тук аз няма какво да правя. 30-години не е имало ден, в който аз безпричинно да отсъствам”, защити се Тодор Атанасов.

 

По думите му орязването на заплатата е политически ход, защото останал верен на БСП и отказал да премине в редиците на ГЕРБ.

 

„Чисто политически реваншизъм”, заявява Тодор Атанасов.

 

Кметът ще обжалва наказанието си в съда, а общинският градоначалник поставя видеокамери в 5 села, за да следи кога кметовете им отиват на работа и в колко часа си тръгват.

 

 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3615 |07.03.2024 Българско гостоприемство: Чуждестранни студенти по медицина нападнати в Родопите, объркали ги с мигранти . 0| 3855 |26.02.2024 Американски военнослужещ се самозапали пред израелското посолство в САЩ . 1| 2992 |23.02.2024 Исторически момент: За първи път апарат на американска частна компания кацна на Луната . 3| 5399 |29.01.2024 Иран обеси 4-ма заради шпионаж в полза на Израел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads