Реклама / Ads
3| 11045 |01.09.2016 НОВИНИ

Борисов: Радев е бабаит, но ще свърши като Бриго Аспарухов

.
Бойко Борисов
На следващите президентски избори ще се кандидатирам просто заради играта, за да участвам. Той / ген. Радев/ го знае прекрасно, затова е толкова бабаит. Така премиерът Борисов коментира вчерашното изказване на кандидат-президентът на БСП Румен Радев, че ще го победи на тези президентски избори, ако министър-председатерят е кандидатът на ГЕРБ.
 
От думите на ген. Радев става ясно, че от БСП няма кандидат. Вадят един военен и го пускат в битка. Ако спечелят, нашият кандидат спечели... Ако загубят. Виждам ген. Радев като един Бриго Аспарухов 2., каза още той.

И се чудя на колегата Радев, работел съм с него на много учения, в кабинета ми, и винаги съм го слушал и сме взели решение. ..И като го гледах вчера как се гърчи, как искат да го правят политик, а той не може..  Как щял да бъде от някакъв инициативен комитет .. И така ми напомняше Бриго Аспарухов, когато решиха да изкарат генерал срещу генерал за кмет на СОФия... А бе толкова добър командир на ВВС.. Пожелавам му успех на колегата.., разсъждава Борисов.

Борисов изрази съжаление и към актьора Стефан Данаилов. "Толкова много го харесвам като актьор, но ми е жал за него. Едва ходи, влачат го навсякъде. Гледам го вчера как едва седи на стола до Радев, но всичко е само, за да им придаде нещо", заяви премиерът.

Лидерът на ГЕРБ обяви, че на втори октомври ще съобщат кандидатурата на ГЕРБ, като подчерта, че всяко едно от имената, които се спрягат за кандат на партията са хора, които са израстнали в политиката и имат тежест и име. На всички жени от ГЕРБ им отива да отидат на "Дондуков" 2, допълни той.

Премиерът коментира и огромната тема за разговорите си с Ердоган в Турция. Борисов се обърна към хората, които го определят като пощенски гълъб след посещението му край Босфора: „Само един идиот може да каже това и то, когато европейските лидери търсят варианти за успокояване на ситуацията в Турция. Ако тази държава започне да се срива като икономически колос, не знам тези хора дали си дават сметка, че ако не се вложи висша дипломация от целия свят, последиците ще са катастрофални“. Той подчерта, че ние като държава сме длъжни да пазим добри отношение с нашите съседи. „Това, че ги дразни някои хора, че в света лидерите си говорят с мен по малко име и че идеите ми стават решения в Европа, е друго. Това е ежедневна работа на един премиер, който иска да го чуят“.

Той даде пример, че вчера един час Доналд Туск е слушал какво иска Борисов. „Аз на колегите в Европа им казах, че най-много ме дразни изречението, че България не е сама. Аз искам пари, техника, подкрепа. Аз съм човек на действието - това което беше поето като ангажимент искам в пъти да се увеличи“. „Аз съм човек, който винаги се опитва да чуе и проблемите на другите. Турските колеги казват, че вече три години издържат 3 милиона бежанци. До този момент Европа е дала нищожни пари по споразумението. Турция казва, че изнемогва. Те ме попитаха както ще направим от европейската солидарност. Преди всичко за военните действия, които водят. Исках да знаят колегите, че на един ден път от България се водят войни и ние сме пряко ангажирани в целия този процес. И аз съм против политиката на Турция, но това ни е съседът, това ни е границата. Имаме още осем километра, за да завършим оградата. Факт е, че от една година натискът към нас е по-малък. Когато дойдат хиляди на оградата какво а правим - да стреляме по тези хора ли? Ще трябва да ги пуснем. Но тогава българските граждани ще попитат защо ги пускате? Не е ли по-добре да стоят в зоните за сигурност. Ако не е в Турция или в Гърция зоната за сигурност ще е в България“, добави премиерът.

Борисов не скри гнева си от определенията, че тича при васала си в Турция. Той каза, че не е важно какво се говори за него тук, а какво пише в европейските медии. „Историята ще даде оценка за мен. Борисов пожела на всички негови критици да бъдат привиквани в Европа да се обясняват“. „Очаквам практическа помощ след съвета в Братислава. Той отново напомни, че вече стотици левове сме изхарчили за охраната на границата“. На финала на разговора той призова партиите да се консолидират за президентските избори, за да се справим с мигрантската криза, която се задава.

Борисов коментира твърденията на председателя на БСП Корнелия Нинова, че бил рекетиран от Турция. „Умница. Почина си жената един месец, сега трябва да каже нещо. Толкова ми е сложна ситуацията този месец, че не искам да влизам в тона им. На изборите ще се преброим. После ще има - той не беше нашият кандидат. ...

"Не искам да коментирам пияници", това заяви Борисов относно скандалните кадри в които шефа на "Агромах" обиди жестоко премиера. Той не пожела да влиза в подробности относно обидите на Методи Бачев, който бе хванат по време на купон организиран от него да говори обиди срещу Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5869 |31.08.2016 Ген. Радев: Г-жа Нинова не я познавах, няма да сватосвам БСП и АБВ . 3| 4709 |30.08.2016 Стефан Данаилов ще оглави инициативния комитет за ген. Радев . 2| 5093 |30.08.2016 Ген. Радев е за ясен диалог с Турция за бежанците . 0| 5061 |30.08.2016 ГЕРБ: Нинова се скри зад инициативен комитет за ген. Радев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads