Реклама / Ads
0| 5170 |02.09.2016 НОВИНИ

Трайчо Трайков: Не сме малко, имайте кураж!

.
Трайчо Трайков
За мен преди всичко това е мажоритарен избор. Много често чувам г-н Трайчо или Трайко бихме гласували за вас, но за съжаление сме много малко.Не сме малко! Имайте кураж! Това каза кандидатът за държавен глава на Реформаторския блок Трайчо Трайков в ефира на Нова телевизия.
 
Той заяви, че в процеса на диалога ясно е чул това, което отделните партии очакват и какво искат. „За мен беше важно този дебат да се води”, посочи Трайчо Трайков.

Номинираният за държавен глава не отговори директно дали е сигурен, че може да разчита на искрена и пълна подкрепа от партиите в Реформаторския блок, като заяви, че е уведомен, че решението е било единодушно.

По отношение на заявката на Лукарски от вчера, че СДС не го подкрепя, Трайков посочи, че „неразбраната ирония е проблем на други специалисти” и той взема под внимание само официалната позиция на партията, която е за подкрепа.

„Аз заявих каква отговорност съм готов да поема. Моята работа е свършена и аз съм готов да се включа”, посочи Трайчо Трайков.

Той заяви, че в разговора за президентската институция трябва да се включат и важните теми, а не само махленските клюки и скандали.

Един от ангажиментите, които бъдещият президент трябва да поеме, според Трайков е това, че в момента изборът, направен от България и всички нас още преди 20 години за евроатлантически ценности и ориентация, трябва да защитен и утвърден.

Според оценката на Трайчо Трайков този избор при другите кандидати е под въпрос, а бъдещият държавен глава трябва да може „да защитава този избор при всяка една ситуация”.

Освен важните теми за бежанската криза, охраната на границата и националната сигурност, отношенията с Турция, Трайчо Трайков заяви и че друг приоритет трябва да бъде довършването на съдебната реформа по един по-радикален начин. Според него държавният глава трябва да настоява за това.

За отношенията си с ГЕРБ и лично с премиера Бойко Борисов Трайчо Трайков заяви, че не чувства напрежение. При един балотаж на президентските избори, по думите му би било най-естествено той да даде подкрепа за евентуално спечелилия кандидат на ГЕРБ, както и той би очаквал да получи такава подкрепа при обратната ситуация.

На въпрос дали действително очаква успех на своята кандидатура, въпреки че социологическите рпоучвания показват срив на подкрепата за Реформаторския блок, Трайков е убеден, че това е мажоритарен избор.















Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4616 |01.09.2016 Реформаторите избраха Трайчо Трайков за кандидат-президент . 1| 4027 |16.08.2016 Трайчо Трайков се моли ГЕРБ да има силен кандидат . 0| 4879 |13.07.2016 Трайчо Трайков: Руснаци ме питаха какво искам, за да стане АЕЦ ”Белене” . 1| 4279 |12.07.2016 Гроздан Караджов и Трайчо Трайков фаворити на РБ за президент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads