Реклама / Ads
1| 4153 |02.09.2016 НОВИНИ

200 000 автомобила напускат София

.
Над 200 000 коли ще напуснат София в петък и събота, прогнозираха от Пътна полиция, съобщава 24 часа. Тапи в района в Кресненското дефиле и на ГКПП Кулата очакват униформените и служителите на пътната агенция. В петък интензивен трафик ще има по магистралите “Тракия”, “Хемус” и “Струма” и пътя София-Кулата.
 
Около 380 000 души ще пътуват в страната – в родните курорти и на гости при роднини и приятели. Други 140 000 пък ще изберат чужбина и ще се насочат предимно към съседните държави като Гърция, Сърбия и Македония, съобщиха от Института за анализи и оценки в туризма.

Ремонтите по “Хемус” може да причинят задръствания. Те са при тунелите “Витиня” и “Ечемишка” и при виадукт “Елешница”. В последния почивен ден - 6 септември, на “Елешница” ще бъдат отворени двете ленти към София. От пътната агенция съобщават, че в петък отварят две ленти за излизащите от София при Владая, където също има ремонти. На 6 септември ще има две ленти за влизащите в София.

Големи задръствания се очакват по пътя за Гърция. От София до Благоевград движението е по магистрала “Струма” и проблеми с трафика няма. Първите колони се очакват при пътен възел “Кочериново”, където се преминава към главен път Е-79. Следващата тапа е в Кресненското дефиле, изпреварването в него е почти невъзможно Сега в района на Османската чешма алпинисти обрушват скатовете, за да се обезопаси пътят от падащи камъни. По празниците работата ще бъде спряна. На ГКПП Кулата е последното чакане за влизане в Гърция. От Гранична полиция уверяват, че ще работят всички гишета. Веднага след влизане на гръцка територия от два месеца се плаща такса от 2,40 евро за лека кола за преминаване по магистралата. Колони се образуват на пътен възел “Симитли” и в края на почивните дни, когато всички се прибират към столицата. Там се събират пътищата от Кулата и Банско. За да се облекчи трафикът, движението на тировете по магистралите и първокласните пътища се спира в петък от 16 ч до 20 ч и на 6 септември от 14 до 20 часа. Пътната агенция и КАТ са изработили план за справяне с натоварения трафик.

Столичните полицаи ще контролират движението на изходите на София. Ако се наложи, ще се включат и регулировчици. “За съжаление, практиката показва, че през почивните дни стават по-малко, но пък за сметка на това по-тежки катастрофи”, обясниха полицаи.

Патрули ще има по магистралите и главните пътища в опасни райони, където стават тежки катастрофи - Кресненското дефиле, пътя Русе - Бяла, Бургас - Созопол. Екипи на КАТ ще има при кръстовища, пътни участъци в ремонт, бензиностанции, крайпътни паркинги, мотели и заведения. На 2 септември допълнителни патрули ще има от 14 до 20 ч. На следващия ден - от 10 до 16 ч, а на 6 септември - от 10 до 20 ч.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6044 |01.09.2016 Взривиха мерцедеса на любовницата на Божо Кравата на ”Симеоновско шосе” в София . 0| 4356 |01.09.2016 Промени в движението на трамваи заради ремонт на площад ”Македония” в София . 0| 4103 |01.09.2016 Откриха в София 120 бежанци, регистрирани в Харманли . 2| 4771 |30.08.2016 Ромско гето краде ток от светофар край София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads