Реклама / Ads
1| 11258 |02.09.2016 ИНТЕРВЮ

К. Парамов: Радев може да увисне във въздуха без керосин

.
Кольо Парамов
Първанов вдигнаха нависоко ген. Румен Радев. Вероятността социалистите да го оставят горе като пилот без керосин и той да падне като обикновена топка на земята, е много голяма. Тепърва сам ще разбере с кого си има работа. Убеден съм, че ген. Румен Радев взе твърде прибързано и неточно решение за обвързване. Това каза финансовият експерт Кольо Парамов пред Фрог нюз Ето какво още обясни той:
 
- Г-н Парамов, като бивш член на БСП как оценявате кандидатурата ген. Румен Радев за президент?

- За съжаление, колкото и перфектен професионалист да е той, през последните дни затъва в огромна яма. Засега от него не виждаме нищо друго, освен семейно-битови колизии, както и куп разминавания на събития, свързани с неговите лични взаимоотношения. В едни момент може всичко това да му донесе много разочарования и да съжали, че изобщо се е хванал на това хоро. Защото от личен опит знам, че БСП са факири, майстори на разлома. БСП с помощта на Георги Първанов вдигнаха нависоко ген. Радев. Вероятността да го оставят горе като пилот без керосин и той да падне като обикновена топка на земята, е много голяма. Тепърва сам ще разбере с кого си има работа. Убеден съм, че ген. Румен Радев взе твърде прибързано и неточно решение за обвързване.

- Имате ли обяснение защо го направи?

- Обяснявам си го с липсата на достатъчно политическа култура, знание и опит в политиката. Именно това подтикна генерала да се довери на всички, които го обкръжиха в момента. Успех с фантасмагория не може да стане. Тук се иска голямо силно политическо участие и грамотност, разбира се. Искат се познания в целия политически спектър и играчите в него. Румен Радев трябва да бъде оригинален, а не да дублира мечтата на Георги Първанов, Корнелия Нинова и т. н. Някой там го бил пожелал в тесен кръг, пък и осигурил парите. Това се случи с ген. Радев.

- Премиерът Бойко Борисов заяви, че ген. Радев ще последва съдбата на ген. Бриго Аспарухов. Съгласен ли сте с тази прогноза?

- Констатацията е вярна. На практика се повтаря един и същи филм, независимо от искреността на героя. Ние не можем да кажем и да подценим технократското отношение на Бриго Аспарухов. Той е перфектно подготвен човек. Ген. Радев е перфектен летец и командващ ВВС. Но тук става дума за сериозна политическа комбинация. В момента страната ни изживява тежък преходен период на уникална бедност и всички, които дърпат конците на огромните пари и са облагодетелствани в максимална степен за сметка на целия народ, достатъчно зорко следят играчите на терена в политически план. Бъдете убедени, че те ще направят всичко възможно да не се стигне до непредвидени изненади.

- Защо?

- Защото има опасност бъдещият държавен глава да внесе много сериозни промени в политиката, а това в един момент може да се окаже фатално за техните пари. За това идеята на Жорж Ганчев и моята е да кажем на хората да мислят и да гласуват не по симпатия, а заради себе си, за своето бъдеще и стабилност.

- Защо при избора на ген-Радев за кандидат президент Георги Първанов се сближи с БСП, а след това бързо избяга?

- Оценката за ролята на Първанов съм я изразявал много пъти. Още преди 10 години го предупредих, че пътя, по който е тръгнал, е твърде фалшив и нескопосан. Първанов се оказа един двуличен герой, на който социалната, справедливата, лява идея съвсем не му е присъща. Той създаде поредица от олигархични взаимосвързаности и направи така, че в България да се родят най-обвързаните, най-наглите и подли взаимоотношения. От една страна те се лансират веднъж от помощниците му като Румен Петков и компания и друг път от страна на Ивайло Калфин. Сигурен съм, че Първанов ще донесе твърде големи разочарования най-вече на хората, които ежедневно са около него.

- Като финансов експерт смятате ли, че депутатът Делян Пеевски се е оттеглил от бизнеса, както заяви наскоро премиера?

- Усещането ми е, че кухата държава на Пеевски вече е в историята. То е от началото на годината. Пеевски действа бързо, за да се отърве от старата схема, в която го бяха вкарали. Това е известно на всички, които следят стопанския живот и противоречията в него. В момента виждаме агонията по отношение на това как по-голямата част от тези пари да се запазят непокътнати. Пеевски прави всичко възможно да се раздели със стария начин на фронтална изява. За това рязко сменя модела, стила, пътя, хората, играчите.

- През последните седмици постоянно се говори за евентуалния кандидат за президент на ГЕРБ, както и за този на БСП. Вие и Жорж Ганчев чувствате ли се пренебрегната кандидат-президентска двойка?

-Няма пренебрегване, по скоро има умисъл при отразяване на предстоящата надпревара. През последните дни бяхме в Малко Търново, Бургас, Каварна, Варна, и Добрич. Нашата мажоритарна двойка се възприема в противоречие на партийната схема и номенклатура. Ще видите, че това противоречие ще се обърне в наша полза. Изненадата ще я донесем ние.

- Кой стои зад вас?

- Аз и Жорж Ганчев.

- А зад кулисите кой наднича?

-Няма нито задкулисие, нито зависимост, нито партийна схема или олигархична структура. Няма онази комбинация от хора пари и власт, която да ни моделира и лансира.Стои нашето желание за укрепване на новите принципи на политика.

- Как се разбирате с Жорж Ганчев?

- Сработването ми с него е твърде озадачаващо за всички. Не очаквах такъв перфекционизъм от негова страна. Онова, което чух от началото на април досега ми дава основание да кажа, че представата за него в обществото е неточна и неясна.

- В какъв смисъл?

- Той е на 77 години, а в информационно отношение е далеч по-добър от действащите политици, които в момента взимат решенията за България. Има потенциал да прави голяма политика. Явно преди това съм подценил възможността да разбера колко всеобхватна е подготовката му и възможностите му за участие в държавното управление. 

интервю на Катя Илиева
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5035 |02.09.2016 Йотова ще е вицето на ген. Радев, ако НС на БСП реши . 13| 92414 |02.09.2016 Ненчев: Подавам оставка, ако ген. Радев стане президент . 2| 6001 |01.09.2016 Бриго Аспарухов: Гласовете на АБВ ще отидат за ген. Радев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads