Реклама / Ads
0| 3817 |06.09.2016 НОВИНИ

Заради обиди Обама отмени срещата с филипинския президент

.
Барак Обама
Президентът на САЩ Барак Обама отмени предвидена двустранна среща с филипинския президент Родриго Дутерте, след като той го нарече ”кучи син”. Това щеше да е първата среща на Обама с новоизбрания президент на Филипините.
 
Преди да замине за Лаос, Дутерте направи скандалното изявление по адрес на президента на САЩ, предупреждавайки го да не повдига темата за извънсъдебните убийства във Филипините.

Над 2000 предполагаеми наркодилъри и наркомани са убити, откакто Дутерте започна война срещу наркотрафика след встъпването си в длъжност на 30 юни.

Филипинският президент Родриго Дутерте изрази съжалението си за обидното изказване по адрес на президента на САЩ Барак Обама, предаде Асошиейтед прес.

В изявление, прочетено от неговия говорител, Дутерте каза, че съжалява, че "силните му думи" в отговор на въпроси на журналист са предизвикали такъв смут и съжалява, че те са били възприети като лична атака срещу американския президент.


Срещата на върха на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН), на която ще бъдат обсъждани теми от тероризма до напрежението в Южнокитайско море, започна днес в столицата на Лаос, но беше предварително засенчена от обидно изявление на филипинския президент по адрес не на кой да е, а на президента на САЩ.

Днес филипинецът отново превзе централното място под прожекторите, появявайки се в конферентната зала, облечен в традиционна риза с навити ръкави, докато всички останали лидери бяха с черни костюми.

В АСЕАН членуват 10 държави - Бруней, Камбоджа, Индонезия, Лаос, Малайзия, Мианмар, Филипините, Сингапур, Тайланд и Виетнам.

Форумът ще бъде последван от поредица други срещи в сряда и от среща между ръководителите на страните от АСЕАН и лидерите на САЩ, Китай, Русия, Индия, Южна Корея, Япония, Австралия и Нова Зеландия.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4044 |06.09.2016 Кошмарен трафик към София заради ремонти и катастрофа . 0| 4158 |05.09.2016 Хиляди са евакуирани заради огромен пожар в Испания . 1| 12072 |02.09.2016 Само във Фрог: Шефът на полицията в Благоевград „изгоря” заради главсека Костов . 2| 8793 |01.09.2016 Шефът на „Агромах” арестуван заради пиянските изцепки за Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads