Реклама / Ads
0| 3615 |07.09.2016 НОВИНИ

Мигрантският поток от България към Сърбия не бил толкова голям

.
Румяна Бъчварова
Всички усилия са насочени към гарантиране на сигурността на външните граници и до този момент няма държава от Европейския съюз, която да е казала, че не се справяме с това. Това заяви министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова в Народното събрание в отговор на въпрос от народния представител от АБВ Георги Кючуков във връзка с охраната на външните граници на България, предаде ”Фокус”.
 
"Разговарях със сръбския ми колега и той ме увери, че потокът от България не е толкова голям, колкото са го обявили преди няколко месеца", обясни тя. "Предложението, което беше отправено към България, беше за подпомагане в изграждането на съоръжение по българско-гръцката граница, което ние отхвърлихме по принципни съображения и до ден днешен смятаме, че не е необходимо такова съоръжение", коментира Бъчварова. По думите ѝ за справянето с мигрантската вълна най-важно е да се гарантира сигурността на външните граници чрез проверки и защита.

"Няма случай, в който да сме установили нелегално преминаване от гръцката страна и гръцките власти да не са приели обратно нарушителите, които ние сме заловили", каза тя. На въпрос за щатското полицейско обезпечаване министърът на вътрешните работи изрази надежда скоро да е готов точен план, така че "това, от което имаме нужда като численост и като техника, да може да бъде обезпечено и в бюджета за следващата година". "Последните два месеца в МВР се работи по един модел, който да може да определи щатната численост на отделни структури. Ние сме на финала на разработването и прилагането на този модел. Предстои неговото обсъждане с териториалните структури и определяне на щатната численост", каза тя. Други мерки, по които работи МВР, са осигуряване на по-голяма мобилност и техническите средства, обяви Бъчварова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4330 |06.09.2016 Без коментар! България - Люксембург 4:3 . 1| 4399 |06.09.2016 ”Газпром”: До дни започва реализацията на ”Турски поток” . 2| 9229 |06.09.2016 Проф. Слатински: Избираме Гърция, защото предлага по-добра цена от България . 1| 3961 |05.09.2016 Ангел Джамбазки: България не трябва да става бежански лагер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads