Реклама / Ads
1| 3501 |07.09.2016 НОВИНИ

Ерменков: Финансирането на хъба с европейски пари е съмнително

.
Таско Ерменков
„Как става да искате съвместни енергийни проекти с Русия, но сте за оставане на санкциите?” Този въпрос отправи в пленарна зала народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Ерменков към Дончев: Как става да искате съвместни енергийни проекти с Русия, но сте за оставане на санкциите? към вицепремиера Томислав Дончев.
 
Той обясни, че въпросът трябва да бъде зададен към премиера Борисов, но по лични, било страхови или козметични причини, него го няма в пленарна зала.

Ерменков подчерта, че по време на конференцията за газовия хъб във Варна се разбра, че ще продължим да настояваме да се строи един хъб. „Вие сами признахте, че без руски газ той няма да е икономически ефективен”, обърна се депутатът към вицепремиера.

 

Той обясни, че се говори, че ще правим тристранни срещи, включително и с Русия, ще говорим за възобновяване на тези енергийни проекти, а от друга страна министърът на външните работи заявява, че санкциите срещу Русия трябва да останат. „Къде точно е истината във вашето поведение – където искате да водим равнопоставен и взаимоизгоден диалог с Русия или където на друго място ви е по-изгодно да говорите, че трябва да продължаваме политиката на санкции срещу тях? Нарочно ли разпръсквате тази мъгла, за да се загубят всякакви конюнктурни ваши грешки от едно време или имате ваша си логика?”, попита още Ерменков.

 

Той припомни, че БСП е внесла проект на решение на НС да отпаднат санкциите, но зависи от ПГ на ГЕРБ и мнозинството дали то ще бъде прието. Народният представител заяви, че трябва да има консенсус, но той не трябва да е на база лоялност към ЕС, а на база лоялност към интересите на българския народ. „Не европейските началници са ви избирали, а именно българските граждани и те живеят въз основа на вашите правилни или грешни решения”, категоричен бе социалистът.

Ерменков предупреди, че финансирането на хъба с европейски средства е повече от съмнително.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3792 |07.09.2016 Митов: Не подкрепяме вдигане на европейските санкции срещу Русия . 0| 4970 |04.09.2016 Борисов: „Южен поток” отдавна е закрит, има европейски газов хъб „Балкан” . 0| 4396 |02.09.2016 ЦИД: Сивата икономика в България е много по-голяма спрямо европейските страни . 0| 4415 |17.08.2016 Арестуваха в Рио шефа на Европейския олимпийски комитет за търговия на черно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads