Реклама / Ads
0| 3345 |09.09.2016 НОВИНИ

НС сложи край на пазарните злоупотреби

.
Без дебат в пленарна зала, парламентът прие единодушно на първо чете нов Закон за прилагане на мерките срещу пазарните злоупотреби с финансови инструменти, предаде Фокус. Със законопроекта се регламентират мерки за изпълнение на редица европейски регламенти, с които се цели създаването на единна и стабилна правна рамка, която въвежда едни и същи правила към всички лица в Европейския съюз, като по този начин позволява намаляване на регулаторната сложност и разходите на дружествата за спазване на нормативната уредба, особено за тези с трансгранична дейност.
 
Вносителите от Министерски съвет се надяват новия закон да допринесе за премахване на нарушенията на конкуренцията чрез предотвратяването на различаващите се национални изисквания.

Със закона се определят длъжностни лица от администрацията на Комисията за финансов надзор, които да отговарят за съответни дейности във връзка с приемането на съобщения за нарушения на закона, на Регламент (ЕС) № 596/2014 и актовете по неговото прилагане. Определя се съдържанието на информацията за реда за приемане на съобщения за нарушения, която трябва да се публикува на интернет страницата на Комисията за финансов надзор.

Законът предвижда изисквания към специалните комуникационни канали, чрез които се извършва приемането на съобщения за нарушения и предприемането на съответни последващи мерки. Въвежда се изискване Комисията за финансов надзор да предприема необходимите мерки, за да гарантира, че всяко съобщение за нарушение, прието чрез средства, различни от специалните канали за комуникация, се препраща без изменение на длъжностните лица. Въвежда се воденето на регистър на приетите съобщения, изпращането на потвърждение за получено съобщение и съответни правила в зависимост от начина, който се използва за подаване на съобщение за нарушение, както и задължения за Комисията за финансов надзор във връзка със защита на информацията. Редовно и най-малко на всеки две години ще се актуализират процедурите за работа със съобщения за нарушения.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3968 |08.09.2016 Край на сагата: Трайков е кандидатът за президент на РБ . 0| 5360 |08.09.2016 Гонка на автокрадци край Владая, заловиха ги . 1| 3890 |07.09.2016 МВР: Най-много нелегални мигранти минават край Малко Търново . 1| 3880 |06.09.2016 100 000 пъплят с 40 км/ч край Кресна и Симитли към София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads