Реклама / Ads
0| 5081 |09.09.2016 НОВИНИ

Нов удар за военната ни авиация-напуска втори генерал

.
Генерал-майор Златко Златев
Втори генерал от ВВС напуска военната авиация . Заместник-командващият на Съвместното командване на силите генерал-майор Златко Златев е подал днес рапорт за освобождаване от военна служба поради придобиване право на пенсия. След освобождаване на заеманата от него длъжност той ще продължи да прилага високата си експертиза в Авиоотряд 28.
 
Така след генерал Румен Радев и генерал Златев сваля пагоните.

Генералът е роден през 1966 г., т.е. законът му позволява да носи военната служба с това звание още осем години. Той обаче е предпочел да поеме друга отговорност, която, както се очаква, ще му даде възможност да продължава да се реализира като пилот.

Припомняма, че генералът успешно пилотираше въздушните пожарни - вертолети Ми-17 при гасене на пожари през последните години.  

***

Генерал-майор Златев постъпва в редиците на Българската армия през 1989 г., след дипломирането си като летец пилот за ВВС във ВНВВУ „Георги Бенковски“. През годините придобива специалности „Щабни ВВС-КОМ“ и „Стратегическо ръководство на отбраната и Въоръжените сили“ във Военната академия „Г. С. Раковски“. В академичното си развитие той преминава редица курсове за повишаване на квалификацията си.

Във военната си кариера генерал-майор Златев заема различни командни и щабни длъжности във ВВС, като по-голямата част от опита си придобива в 24-та авиобаза Крумово. През 2000 г. участва в мисията на KFOR в Солун, Гърция. На длъжността заместник-командващ на СКС е назначен на 21.02.2015 г., когато е удостоен с висше военно звание „генерал-майор“ с указ на президента и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България.

По време на дългогодишната си служба в Българската армия генерал-майор Златев е награждаван многократно от министъра на отбраната, началника на отбраната и командира на Военновъздушните сили. Носител е на награден знак „Военни заслуги“ на президента на Република България, както и на почетен знак на Министерството на отбраната „Свети Георги“ – II степен и на награден знак „За вярна служба под знамената“ – I степен.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3918 |09.09.2016 ТИР и кола се удариха на Северната тангента на София, има жертва . 0| 4267 |06.09.2016 Полски граничари от ”Фронтекс” се удариха с трамвай в София . 1| 4765 |04.09.2016 Тир се удари в къща в Лом, има загинал и много ранени . 0| 4482 |03.09.2016 Челен удар между автобус и кола край Симитли, жена загина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads