Реклама / Ads
0| 4783 |09.09.2016 НОВИНИ

Ген. Радев: Рано или късно АБВ ще ме подкрепят за президент

.
Румев Радев
Поканата към АБВ да се присъедини към Инициативния комитет в подкрепа на кандидат-президентската ми кандидатура стои отворена. „Мисля, че дори сега да не бъде приета тази покана, на по-късен етап това ще стане неминуемо. Това каза ген. Румен Радев.
 
„Това, което стана – този развод между АБВ и БСП, не беше най-доброто, но гледаме напред“, допълни той. Припомняме, че двете леви партии не можаха да постигнат съгласие за кандидат-президентската кампания и БСП се оттегли от разговорите, въпреки че АБВ подкрепи Радев за президент.

„Имам едно нещо, което е различно от всички. Това е, че съм независим, надпартиен, че досега в моята професионална и човешка биография, когато е имало нужда, съм казвал не, независимо от риска за своята кариера и за самия себе си. Не съм човек, който ще се свие под някакви зависимости, било то вътрешни или външни. Аз съм човек, който ще може да каже "не", каза още Радев пред БНР.

По думите му семействата в България са разделени, защото у нас  няма работа. „Доходите са ниски. В провинцията хората живеят без адекватни здравни грижи, бизнесът е притиснат от администрацията, а ако добавим престъпността и липсата на справедливост, нещата наистина стават тревожни. Всичко това е резултат от срастването на отделните власти. Партията – държава метастазира институциите“, според ген. Радев.

По повод кандидатурата за вицепрезидент, ген. Радев очаква от него да се включи активно в кампанията. „Функциите на вицепрезидента не са декоративни“.

Попитан дали правомощията на държавния глава трябва да са увеличени, Радев каза, че към момента те не са използвани достатъчно. „Президентът може да има по-енергична политика по отношения на това, което заплашва държавата. Мисля също, че сегашният президент с облекчение ще посрещне края на своя мандат”, посочи Румен Радев.

На въпрос, дали сегашният държавен глава е допуснал грешки в отношенията с Русия, ген. Радев заяви: Определено. Ние имаме исторически отношения с тази страна. Трябва да бъдем по-умерени и да изхождаме от националния ни интерес. По никакъв начин не трябва да се обявява Русия за враг”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5884 |31.08.2016 Ген. Радев: Г-жа Нинова не я познавах, няма да сватосвам БСП и АБВ . 8| 6946 |25.08.2016 Радев: Има летци, станали президенти, обратното не е известно . 1| 4808 |18.08.2016 Ген. Радев: ЦЕЛЯ се към всички, които мислят за една България . 1| 4735 |17.08.2016 Ген. Радев: Отворен съм за предложения, но преценявам сам

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads