Реклама / Ads
4| 7379 |11.09.2016 НОВИНИ

Искат смърт за корумпиран шеф от руските служби

.
Полк. Захарченко
Да върнем смъртното наказание за корупция в големи размери. Знам, че това е крайна мярка, но престъпните действия спрямо обществото на хора като полк. Дмитрий Захарченко, висш служител на МВР, заслужават смърт.
 
Това е заявил пред ТАСС зам.-председателят на Съвета на федерациите Франц Клинцевич. В дома на Захарченко преди дни са открити чували със 125 милиона долара и 2 милиона евро. Смята се, че колосалната сума е придобита от корупционни практики, а полковникът е бил нещо като „каса” на кръг от висши служители на службите.

Захарченко е отговарял в МВР за икономическите престъпления и борбата с корупцията, а сам е бил корумпиран в най-висока степен. Още следващата седмица ще внеса предложението за смъртно наказание при изключителни случаи в парламента, категоричен е Франц Клинцевич. Според него корупцията е равна на тероризма и педофилията.

 

Руският полковник Дмитрий Захарченко остава в ареста за 60 дни. Това реши Московския съд късно в събота вечерта. Захарченко е заместник-началник на управление „Т” в Министерството на вътрешните работи на Руската федерация. Той бе задържан и обвинен в корупция.

 

Съществуват няколко версии за произхода на милионите, открити в дома, кабинета и колата на полк. Захарченко. Едната е, че част от парите били получени за „уреждане” на бягството от Русия на бившия вече шеф на „ВимпелКом” Михаил Слободин. „ВимпелКом” е телекомуникационна компания, която обслужва 220 млн абоната в 18 страни. Той е трябвало да бъде арестуван, но Захарченко го предупредил, че срещу него се води разследване и трябва да се спасява. Слободин изчезва и се укрива в Ница.

Друга версия се базира на данни, че стотиците милиони са от корупционни практики на кръг от висши служители на вътрешното ведомство и тайните служби. Захарченко ги разпределял „според заслугите”.

Третата, но не по важност, версия е, че милионите са от рекет на фирми. Захарченко е отговарял за престъпленията в ресора „Петрол – Енергетика”. Според експерти полковникът е разполагал с документи за нарушения в много фирми, част от които рафинерии зад граница. Със събраните компромати той и съучастниците му са изнудвали босове на предприятия.

 

Самият Захарченко твърди, че жилището, където са намерени милионите е на сестра му Елена Разгулнова. Колата също била нейна. Той самият живеел в кабинета си в МВР.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4368 |01.09.2016 Плевнелиев: Растат политиците, които искат страната да се отклони от евроатлантическото й развитие . 0| 4433 |30.08.2016 Боян Петров: Кресненското дефиле е смъртоносна точка . 0| 4474 |26.08.2016 Бавна смърт! Климатикът вкарва отровни газове и мръсотии в колите . 0| 4254 |23.08.2016 Медалист от Рио: Чака ме затвор или смърт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads