Реклама / Ads
13| 56125 |11.09.2016 ГЛАСЪТ

Че е свинщина - свинщина е, но почнаха и да ни ядат...

.
Те са тук...
Някакви пишлемета от Стара Загора купили Дипломатическия клуб в Бояна за 8,5 млн. Във фирмата им имало няколко лева. Други кандидати за имота на търга не се явили. Зад сделката обаче стояли Делян Пеевски и ДПС. Че кой друг.
 
Аферистът Янко Иванов пък купил Царските конюшни за смешни пари. Избухна скандал. БСП скочи на ГЕРБ, а ГЕРБ отвърна чрез Румяна Бъчварова с „Честит 9 септември”. Накрая Бойко Борисов плесна шамарче на областния управител на София какмубешеимето, а чрез него и на РБ, щото бил техен кадър. Сделката бе стопирана, а Борисов отново е строг, но справедлив. Медиите щастливо запърхаха с крила, а някои дори се подмокриха... По традиция. Дали заради звучащата в главите им „Ода на радостта” или по „заповед на щуката”, но претендиращите за „най-големи” и „най-осведомени” медии пропуснаха интервюто със собственика на КТБ Цветан Василев, взето от журналист на „Капитал”. А интервюто не само е факт - в него Василев казва неща, които би трябвало да разтресат държавата с 9-та степен по Рихтер. Василев прави разкрития, за каквито мечтае всяка прокуратура по света – без българската. За нея той е „беглец”, а за него тя е част от Организирана престъпна група. Аргументите му са убийствени. „Земетръс” обаче няма. Има медии-дупедавци. Разкритията на чудовищни схеми и участниците в тях, чрез които се разграбва и унищожава държавата, засега правят впечаление единствено на оредяващите нормални българи. Мафиотизираните партии и техните водачи се правят на ударени. Най-смешни в тази ситуация се оказаха националните телевизии, които с концерти и самореклама ни убеждаваха само преди дни какви „лидери в новините” били. И точно баш лидерите не обелиха и дума за въпросното интервю. Да бяха понаучили поне нещичко за манипулацията от Дъглас Рушкоф, та да не изглеждат чак толкоз жалки. Но не четат. Що да четат, като след дни тръгват отново Вип брадър, Фермата и други подобни, от които ще се леят кавги, сперма и сълзи с дебита на водопада Виктория. С това атакуват зрителя, само и само да не узнае, че целият елит е разкапан от корупция.

Картината е повече от ужасна. И все повече заприличва на отвратителните сцени със свине и хора-жертви, описани от Томас Харис в неговия бестселър „Ханибал”.

 

Пиеро и Томазо трябваше да бъдат още по-внимателни, след като свинете изядоха режисьора Оресте и по-късно замразения му асистент. Хора не можеха да стоят при свинете в яслите или на открито. Животните не заплашваха, не чаткаха със зъби както правят глиганите, а просто наблюдаваха хората с ужасяващата решимост на дива свиня и пристъпваха напред, докато се приближат достатъчно, за да нападнат.

Прасетата не бяха опитомени, но не се страхуваха от хора и шумове. Дори Карло не можеше да влезе при тях. Прасетата не са като останалите животни. Притежават искричка интелигентност и ужасяваща практичност. Тези тук просто обичаха да ядат хора. Бяха бързи като африкански биволи, нападаха като овчарски кучета и докато обикаляха край пазачите си, сякаш обмисляха злокобно нападение.

Свинете на Харис схрускват живи хора като бонбони – чува се само хрущенето на кости и доволното примляскване на хищните зурли. Всичко наоколо е червено... Така мафията премахва тези, които й пречат.

Всички прилики с родната действителност и кръга #Кой не са случайни...

 

Когато управляващи и опозиция вкупом мълчат за повсеместната корупция – ослушайте се за специфичното мляскане. То не може да се заглуши. Особено когато усещането е като в кочина. Великият персийски поет Фирдоуси е казал, че ако човек през целия си живот се стреми да построи кочина, и от злато да я направи - си остава кочина. Пеевски, за теб се отнася най-вече... Друг няма да ти го каже, но това ще ти го предадат. Гъзомийниците от медиите ти – явни и тайни. И потърси сметка на НАП, прокуратурата и МВР защо във Фрог нюз все още дишаме.

 

В националните медии Рушкоф, Харис и Фирдоуси очевидно не са популярни. Вместо с проблемите на населението, те ни занимават с живота на децата на богатите. Самата водеща по Нова тв е дете на мнооого богат, много засмян и мнооого... оправдан от съответните органи политик. Всичката Мара втасала, остана сал да се радваме на талатливите, умните, красивите и преуспяващите деца на олигарсите! У нас богатите плачат само от радост. Понякога дори не знаят колите им дали струват половин милион или малко повече. Дреболии, нали Тошко (Батков)?  

 

Живеем като във филма „Планетата на маймуните”, възкликна пак по Нова тв актьорът Христо Мутафчиев. Всяка маймуна напира да е водач и да ръководи този народ. Комай това бяха единствените думи извън правилната линия на медията. А и те бяха изречени спонтанно и не по повод властта. Сакън...

 

Само че България пропада. Девет години сме на последното 28 място в ЕС. Девет години само на дъното. Само ние! Нито едно управление – на ГЕРБ, тройна и двойна коалиции – не понечи да ни отлепи оттам. Последни. Аутсайдери. Непрокопсаници. Българите сме лицето на разпада. Никакви пиарски напъни и хвалби по медиите-курви не вършат работа. Това, че населението мълчи, не означава, че не знае какво се случва. Сдържа го страхът. Енергията се рапиля някъде по улиците, прегоря в обещанията, давани след назначаването на Делян Пеевски за председател на ДАНС от политици, че ще променят статуквото. Не го направиха. Сега сме в очакване кога ще стигнем точката на кипене. Чакаме и водачи. Такива все няма и няма...

 

Заявява ген. Атанас Атанасов във Фейсбук, че „чрез активни мероприятия властта прикрива големи далавери”. Възмущава се и от нежеланието да бъдат проверени разкритията на Цветан Василев за „мафиотската технология при упражняването на властта”. Медиите не обърнали достатъчно внимание и на кандидат-президентът Трайчо Трайков. Е, и? Като са толкова възмутени реформаторите от случващото се, защо не направят нещо повече от констатациите? Да напуснат например демонстративно парламента и да предизвикат политическа криза. Да отидат пред посолства, пред прокуратурата. Да поведат привърженици на протести. Само че храбростта им стига до Фейсбук. Рядко пуцане иззад дувара. Ако може някой друг да свърши черната работа, а те, готините пичове, да правят изявления. Апропо, и Лукарски ли е готин пич? Дали не бърка с голямата лъжица в меда на икономическото министерство?

 

Показност и имитация на активност демонстрира и БСП. Корнелия Нинова го дава а ла Че Гевара, но само на думи. Досега не сме чули и дума за дружбата между Станишев и Пеевски, например. Смелият генерал Радев пък, дето защитавал подчинените си, сега каканиже, сякаш е минал курс по риторика при Фандъкова и Кунева. Ега ти боеца, дето ще брани правата на всички граждани...

 

Спотайват се и други герои от кандидат-президентската надпревара, очевидно заети да измислят страховити тактики и стратегии...

Ако в Англия преди 500 годни Томас Мор е възкликнал „Овцете изядоха хората”, днес няма и един достоен българин да извика: свинете изядоха хората... А зловещото грухтене става все по-отчетливо! Дали го чува вездесъщият акад. Антон Дончев или в ушите му звучат камбаните на Бачковския манастир, където кръщава олигарха Николай Банев и дава старт на кандидатстването му за президент. И олигарха Банев иска да води народа... Ако привлече и акад. Светлин Русев – работата ще се „опече” съвсем.

 

И накрая една знакова новина: Онлайн платформата на бТВ Voyo.bg започва да излъчва в реално време програмата на „Канал 3”. И плеснат с ръце, па се прегърнат...

 

Ще ни изядат в леглата, бе, хора! Докато спим. Нашите свине-канибали са по-страшни и от онези на италианските мафиоти. Ненаситни са.

 

Огнян Стефанов

 

П.П. Съществува популярен израз: „Да хвърлиш бисери на свинете”. Тълкува се като пропиляване на ценности. В Библията пише: „Не давайте свято нещо на кучетата, нито хвърляйте бисерите си пред свинете, да не би да ги стъпчат с краката си и се обърнат да ви разкъсат”. Поучително е.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 18270 |02.09.2016 Виваком - поредната олигархична схема с решаващото участие на властта. Кой е идиотът? . 0| 14908 |06.04.2016 Бомбонената журналистика и харемът във властта . 0| 13818 |31.03.2016 А какво става с медиите на Пеевски?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads