Реклама / Ads
0| 4203 |11.09.2016 НОВИНИ

Жители на „Младост“ искат референдум срещу застрояването на детски и зелени площи

.
Жители на столичния кв. „Младост“ искат да се проведе референдум срещу застрояването на детски и зелени площи. Членове на Инициативния комитет ”За Зелен Младост” обявиха началото на процедура за народното допитване.
 

Утре, 12 септември, от 19 часа, пред сградата на общината на Район "Младост", официално ще бъде даден старт на събирането на подписи за иницииране на местен референдум. На събитието ще бъдат съобщени местата на пунктове, в които ще се събират подписи.

 

Въпросите, които ще бъдат представени пред гражданите, са два:

 

1- Подкрепяте ли да се приемат изменения в Общия устройствен план и Подробните устройствени планове на Младост 1, Младост 1А, Младост 2, Младост 3, Младост 4, които да не позволят ново застрояване на съществуващите зелени площи, междублокови пространства, терени с разположени съоръжения за игра на деца, паркинги и погранични на парковете територии?

 

2- Подкрепяте ли да се обяви мораториум върху издаването на разрешения за строеж и започващо строителство в район Младост на Столична община, област София-град, до промяна на Общия устройствен план и Подробните устройствени планове на Младост 1, Младост 1А, Младост 2, Младост 3 и Младост 4?

Членове на Инициативния комитет призоваха да бъдат подкрепени и от други квартали и градове, като отбелязаха, че успешното провеждане на референдума би накарало политиците да се замислят и най-сетне да започнат да защитават правата на гражданите.

 

От "За Зелен Младост" бяха категорични, че никоя политическа сила не стои зад тях, но въпреки това вече са получили подкрепа и разбиране от различни партии, коалиции, общински съветници и политици.

 

Междувременно граждани излезнаха на протест срещу изсичането на дървета в Борисовата градина днес. Преди дни в медиите се появиха съобщения, че се готви сеч на 30% от гората в парка и застрояването на пространството с площадки, асфалтирани алеи и т.н.

Събралите се на езерото Ариана смятат, че се посяга на дървета в парка без това да е необходимо. Според тях, предприетото облагородяване води до изсичане на дървета, а през последните 30 години залесяване не е провеждано.  Според събралите се обещанията на Столична община не се изпълняват и в Борисовата градина все пак се изсичат дърветата.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 7381 |11.09.2016 Искат смърт за корумпиран шеф от руските служби . 0| 3824 |06.09.2016 Жители на Лом протестират, блокираха опасния път . 0| 4368 |01.09.2016 Плевнелиев: Растат политиците, които искат страната да се отклони от евроатлантическото й развитие . 1| 5917 |22.08.2016 Меркел, Оланд и Ренци искат общ фронт срещу ислямизма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads