Реклама / Ads
4| 26584 |12.09.2016 ПОЛИТИКА

Закъснялото отшиване: 13 стъпки до края

.
Делян Пеевски свиква спешно съвещание на кръга #Кой в х-л „Берлин”, Бояна. Повод за сбирката са разкритията на банкера Цветан Василев в последното му интервю.
 
В хотела-щаб на Пеевски са привикани всички подопечни на депутата: прокурори, министри, политици, шефове на агенции, ченгета, мутри, силоваци и журналисти. Съвещанието се свиква в понеделник, за да изпревари извънредното събиране на Министерски съвет във вторник. Освен това част от участниците в „Берлин” са и част от заседаващите в МС... Такива са слуховете. А слуховете в България винаги се окават верни.

 

Месеци наред Пеевски не стъпваше в парламента, където му плащат заплата с народни пари. През това време успя да придобие по съмнителен начин редица фирми и активи на КТБ за милиони. С мълчаливото съдействие на институции и главно на прокуратура, НАП и Финансовото министерство. В последното си интервю обаче банкерът Цветан Василев повдигна още повече завесата пред образа му и се видяха зловещи неща. Този път Пеевски бе поставен до стената и трябваше да отговори. Направи го чрез писмо до някои медии. В него той напада Василев, че отправял „несъстоятелни твърдения”. Дали са несъстоятелни ще каже съда, защото скоро те ще бъдат там. Но не това е най-голямата грижа на олигарха от ДПС. Той е разтревожен истински от „пришиването му към Борисов”. Това пришиване не е новост, но Василев е описал нещата аргументирано и достоверно. Затова и Пеевски бърза да обясни това с предизборни цели. Няма кой да се хване.

Пеевски го е страх. В паника е да не започне процес на отшиване. Пред очите му е Илия Павлов и опита му да отреже опашката на гущера. Опит, завършил на 7 март 2003 г. в осем вечерта...

 

Късно е либе за китка, казва народът. Пеевски изпусна момента и ще плати сметката, защото:

 

1. Закъсня с „отшиването”. Вече никой не му вярва, а и да е бил досега близък по някакъв начин до Борисов – вече не е. Защото той го е „отшил”.

 

2. Закъсня и с оттеглянето от ДПС и политиката. Превърна се в камък на шията на Доган.

 

3. В бизнеса и политиката си е създал толкова врагове, че цял живот и цялото земно кълбо няма да му стигне да се укрие. 

 

4. Главният прокурор няма вечно да го спасява, защото трябва да спасява себе си. Познайте кой ще „яде свинската опашка”, както се изразяват старите турци.

 

5. Застрашен се чуства и шефът на НАП, все още послушен и зависим, но и това е до време. Скоро проверките на милионите му ще бъдат нормални, а не формални, както досега.

 

6. Оцеля след народния гняв по повод назначението му за председател на ДАНС, но вместо да изчезне от погледа на обществото, продължи да натрапва мафиотския модел Кой.

 

7. Превърна се в един от най-мразените хора в държавата.

 

8. Срина медийната среда до бухалката и гьобелсовата пропаганда.

 

9. Превърна се в най-удобния обвиняем за правосъдната система, която е притисната от Брюксел и обществото да почне да зачита законите. Докзателства – бол.

 

10. Подцени Цветан Василев и заблуди аркадаши и кукловоди, че ще се разправи бързо и фатално с него. Не стана. И от самолет се вижда, че нещата се обръщат. Американски самолет...

 

11. В чужди посолства в София името му е синоним на престъпления и обвързаност с терористични организации.

 

12. Довери се на Бисер Лазов, главен свидетел на прокуратурата срещу КТБ, на когото предателството е начин на живот. Това вече се използва от съответните служби.

 

13. Подвеждането под отговорност става все по-реално, защото осигурява:

- рязък скок на доверието в правителството, което сега е разклатено;

- реални шансове за победа на президантските и предсрочните избори, ако се стигне до тях;

- повишаване на нулевия авторитет на съдебната власт;

- нормализиране на процедурите при кандидатстване за обществени поръчки;

- успокояване на бизнеса;

- спад в общественото напрежение;

- подобряване на диалога с партньорски служби и страни;

- връщане на изгубеното чувство за справедливост у хората.

 

Да, обществените ползи са лоша новина за Пеевски. Подредени, описаните закъснялости подсказват един предизвестен край.

 

През последните седмици на Втората световна война в бункера на Хитлер в Берлин се чували скандали, крясъци, закани и клетви за вярност до гроб. Медсестри разнасяли шишенца с лекарства и отрова. Самоубиствени изстрели проехтявали нощем. Страхът се е настанявал заедно с паниката, позора и истерията.

В столичния х-л „Берлин”, охраняван от частни и държавни гардове и агенти на ДАНС като бункера на Хитлер, със сигурност се чуват същите звуци - предвестници на зловещ край.

Със или без съдействието на властта, мафиотският модел и клан, олицетворяван от Пеевски и плод на задкулисието ще си отиде. С помощта на управляващите това би станало по-бързо. Без нея – по-болезнено.

 

Д-р Димитър Попкутуев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 10054 |27.03.2024 Politico: Украйна се приближава към най-опасния си период. Помощта на Запада трябва да завали . 10| 2994 |26.03.2024 Дмитро Кулеба: Дайте ни проклетите "Пейтриът"! . 5| 3472 |25.03.2024 Politico: Преговорите за правителство в България се провалиха . 13| 10261 |23.03.2024 Доц. Искрен Иванов: Атентатът в Москва можеше да бъде избегнат, ако властта бе послушала службите на САЩ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads