Реклама / Ads
2| 13965 |12.09.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Адв. Хр. Ботев: Министър Бъчварова мисли като милиционер, раздава присъди

.
Адв. Христо Ботев
Хора от институциите насаждат милиционерско мислене по отношение на съдебния процес „КТБ”. Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова заяви по НТВ, че банкерът Цветан Василев бил ощетил държавата с 3,6 млрд лева и това било доказано.
 
Освен това смята, че Василев може да се върне от Сърбия в България като защитен свидетел и да говори пред прокуратурата. Това е милиционерско, дори не и полицейско мислене, коментира думите на Бъчварова адв. Христо Ботев, един от защитниците на собственика на КТБ. Делото още не е влязло в съда, а тя произнася присъди. Ще сме единствената държава в света, в която ще се съчетава качеството на обвиняем в ареста с качеството на защитен свидетел в ареста! Това означава, че не трябва да го арестуват и мисля, че г-н Василев ако се прекрати делото срещу него и му се снеме обвинението /задържане под стража/ няма да има никакъв проблем да се върне дори и като не защитен свидетел. Но тогава опасноста за живота му ще стане в пъти по-голяма, смята Ботев. Той припомни, че самият главен прокурор Цацаров смята, че Василев не може да бъде разпитван в Сърбия. И Бъчварова, и Цацаров могат да отворят НПК и прочетат, че когато обвинението иска да разпита някого – в случая Цветан Василев – това може да стане чрез следовател в Сърбия или чрез видео конферентна връзка. Това сме го предлагали на главния прокурор многократно. Също и на т.н. парламентарна комисия известна още като „Комисията Деси“.

Колкото до твърденията на Бъчварова дължимите от Василев милиарди – това е пълен абсурд и срам. Дори милиционерите рядко са си позволявали да произнасят присъди преди дело въобще да е влязло в съдебната зала, категоричен е адв. Ботев. Бъчварова очевидно не прави разлика между социология и право. Което е лесно поправимо – подава оставка и идва компетентен човек, допълни Ботев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4010 |12.09.2016 Р. Малинов: Бъчварова излъга, че не знаела за сделката с царските конюшни . 0| 3883 |12.09.2016 Проф. Ботев: Нови трусове около Скопие са възможни . 1| 5536 |12.09.2016 Бъчварова зове институциите да се произнесат по разкритията на Цветан Василев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads