Реклама / Ads
2| 4075 |13.09.2016 НОВИНИ

Проф. М. Миланов: В хуманитарна криза сме, на дъното!

.
проф. Милан Миланов
Нямам надежда за справедливост, омерзение е много лека дума, побойникът е пуснат, вместо бързо производство, заяви по НТВ проф. Милан Миланов по повод поредния случай на побой над лекар и медицинска сестра, този път в ”Пирогов”.
 
"Пирогов" е ежедневието, не е върхът на айсберга. Ние, лекарите, сме част от обществото. Трите най-унижавани професии в България сме ние, целият медицински персонал, учителите и полицаите, посочи той.

Чувството за безнаказаност доведе до тук, това е хуманитарна криза, не се борим срещу нея, каза професорът. Аз се хванах на бас, че този човек е безработен и здравно неосигурен и се оказах прав. Явно е бил пиян, лъхал е на алкохол, двама охранители не са могли да го удържат, разказа той. Ето това е безнаказаността.

Имаме един финансов източник - НЗОК, която не е никаква каса, а финансов отдел в министерството, каза Миланов. Течове няма, това е мантра. В рамките на рамков договор да откриваш нова болница с нов бюджет, с нови лекарства - какво е това, попита той. И определи пръстовите отпечатъчи като пушилка.

"Пирогов" е с особен статут и този идиот може да бъде осъден, каза Миланов, но добави, че това няма да стане. Категоричен беше, че сме на дъното. Какво трябва да стане, за да се промени нещо, попита той.

В медицината шоуто наказва, то е позволено в някои сфери, но в медицината - не, каза още той.

Падането от повече от 15 метра е несъвместимо с живота, Цвети Стоянова премина през деветтте кръга на ада, лечението й е грандиозен успех, каза още проф. Миланов. Това е дело на екип, когато я приеха скенерът не работеше, но рентгенологът постави толкова точна диагноза, че нямаше нужда от скенер. Сега е възстановена на 90%, трябва добра рехабилитация. Миланов добави още, че 20 000 лв. стрували консумативите, осигурени от министър Кралев. Ако става дума за обикновен човек, кой щеше да плати, попита той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3906 |12.09.2016 Проф. Ботев: Нови трусове около Скопие са възможни . 4| 7479 |07.09.2016 Проф. Минеков: Борисов излезе от релсите на натовец и европеец . 2| 9257 |06.09.2016 Проф. Слатински: Избираме Гърция, защото предлага по-добра цена от България . 1| 6230 |06.09.2016 Проф. Куцаров: Стамболов подменя телеграфистите за Съединението

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads