Реклама / Ads
1| 5236 |14.09.2016 НОВИНИ

Орбан на границата: Брюксел е наивен за мигрантите

.
Бойко Борисов и Виктор Орбан
Заради наивността на Европа има един милион нелегални емигранти в Брюксел. Това е следствие на добронамерената наивност. Наивността в политиката е голяма грешка. Това каза на българско-турската граница премиерът на Унгария Виктор Орбан, който разглежда оградата по границата заедно с нашия пример Бойко Борисов.
 
Пътят към ада е покрит с камъни на добронамереност, припомни той унгарска поговорка. Трябва да стоим с двата крака на земята. Тогава правилната политика е , че няма да могат да направят нещо срещу нас, а не че не искат. Затова трябва да има съоръжения и огради. В такива страни като България, Сърбия и Унгария това се знае и ще разчитаме един на друг, каза още той.

Ако можем да дадем 3 млрд. евро на Турция, които не са в Европейския съюз, тогава е невъзможно да не може да дадем 160 млн. евро на българите, които са в ЕС, заяви той.

Аз съм готов да окажем всякакъв вид помощ на България, категоричен бе Виктор Орбан. В Братислава Борисов може да разчита на нас, каза още унгарският премиер.

Орбан коментира и предложението на Люксембург Унгария да излезе от ЕС. Най-привлекателното в политиката е абсурдността. С това се забавляваме най-добре. Един комунист от Люксембург учи на демокрация тези, които са страдали 40 години от комунизма. Това е политическа шега, обясни унгарският премиер.

Съоръжението на българо-турската граница не ни огражда от Турция, огражда ни от нелегалните мигранти. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на инспекцията на преградното съоръжение при ГКПП „Лесово“. „Това е ограждение, което не ни огражда от Турция. Огражда ни от нелегалните мигранти. Към този момент службите и граничарите, които са на място споделят, че в момента имаме коректност от страна на турските власти. Те са в същия проблем, в който и ние”, заяви премиерът. „Така че тази защитна линия не ни огражда от нашите съседи - нито от Турция, нито от Гърция, нито от Сърбия, а от нелегалните мигранти, които нарушават законите. В България има мюсюлманско население – български граждани от турски произход – наши братя и ние зачитаме тяхната воля и всичко което правят. От векове живеем заедно и ще продължим да живеем заедно”, коментира още той.

Той се съгласи с изказването на министър-председателя на Унгария Виктор Орбан, че спазването на законите за преминаването на границите, които има ЕС нямат нищо общо с религията, с кръстоносни преходи и каквото и да било друго. „Разковничето на всичко е войната да спре и да могат всички тези хора да се върнат на тези места. Докато там се бият с ракети няма шанс да спре притока на мигранти. С война мир не се постига. Все повече гласове на лидери по света задават и към Русия и САЩ въпроса кога ще се приключи с това, защото ето потърпевшите сме ние – не само мигрантите, но и ние - с огромните разходи, хора, жива сила, време и ресурси”, каза още премиерът Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4034 |13.09.2016 Борисов посрещна Вучич и Орбан, утре ги води в Лесово . 3| 4410 |13.09.2016 Г. Марков: Борисов да се учи от Орбан . 2| 4922 |12.09.2016 Орбан лют: Африка залива Европа, проблем е Брюксел . 0| 3845 |09.09.2016 Брюксел се тресе от скандал за роуминга

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads