Реклама / Ads
0| 3447 |15.09.2016 НОВИНИ

Пак ни баламосват, че сме за Шенген

.
България и Румъния трябва да бъдат подкрепени във влизането им Шенгенското пространство, каза президентът на Република Унгария Янош Адер по време на 12-ата Среща на президентите на страните от групата „Арайолуш“, предаде Фокус.
 
„Процесът на интеграция на балканските страни към ЕС е значим елемент от Съюза. Трябва да започнат преговори. Индексът на доверие във всички държави-членски е доста нисък. Има липса на доверие в ЕС“, заяви Адер. Според него, ако се води постоянен спор в европейските институции и те продължат да не зачитат действителността, в която живеем, ще продължим да наблюдаваме все по занижаващо се доверие.

„Последната година ни показа, че заключенията показват, че има 5 най-важни аспекта и задачи за държавите-членки на ЕС. Най-напред е, че трябва да укрепим и защитим външните граници на ЕС. На второ място, ЕС има хуманитарни задължения във всички онези държави, които се набират най-близо до зоната на криза. Всички живеещи в бежанските центрове, трябва да получат помощ. Това е проблем и за САЩ, Китай, държавите от Г20. Всички те имат ангажименти към преодоляването на проблема. Необходимо е сътрудничество между различните разузнавателни служби. Така можем да предотвратим разрастването на трафика на наркотици и хора“, допълни Адер. На четвърто място той постави Сирия и уточни, че ще се нуждае от международна помощ.

„На пето място са климатичните изменения. Десетки хиляди хора напускат домовете си с надеждата, че ще получат по-добър живот. Те са основен проблем“, каза още президентът на Унгария.

МАЛЪК КОМЕНТАР: Изминаха повече от 6 години, когато за първи път Цветан Цветанов като вице-премиер и вътрешен министър съобщи, че много страни-членки на ЕС смятат, че сме готови за Шенген. Оттогава мине се не мине месец и някой ни тупа по рамото, че ставаме за тази работа. След това не следва нищо. Всеки високопоставен гост в София се чувства задължен по протокол или от добро възпитание да повтаря кухата фраза, че отговаряме на критериите за приемане в Шенген. И какво от това? Продължаваме да сме на прага, както и преди години.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7932 |30.08.2016 Die Welt: Българите спасяват шенгенските държави . 2| 4802 |30.06.2016 Рокерите ”Нощни вълци” влезли у нас с шенгенски визи . 3| 4871 |23.05.2016 Цачева: България трябва да е в Шенген . 12| 4860 |09.05.2016 ”Стратфор”: Бежанската вълна ще спре България и Румъния за Шенген

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads