Реклама / Ads
2| 6209 |15.09.2016 НОВИНИ

Само във Фрог: Инсценират „скандал” с бежанците в Овча купел

.
Някой иска да запали "пожар" край центъра в Овча купел.
Опасна „игра с огъня” се разиграва от два дни в столичния кв.„Овча купел” като се правят опити изкуствено да се предизвика конфликт между живеещите в квартала и обитателите на Центъра за настаняване на бежанци. Това заявиха пред Фрог полицейски източници.
 
 Тази нощ телевизиите охотно дадоха дума на няколко души от квартала, които се оплакаха от системен тормоз от страна на мигрантите настанени в центъра. Малко по-късно „неидентифицирана” група младежи опита да атакува центъра, но при пристигането на полицията на място от „патриотите” нямаше и следа.
След това бе показана кола със счупени прозорци. Според„очевидци” тя била нападната с камъни от тълпи мигранти. Днес в социалните мрежи е пусната листовка, която призовавахората да блокират Центъра за настаняване на бежанци на 16 септември в 19 ч. Целта на протеста е да бъде закрито общежитието за мигранти, а чужденците затворени в лагер.
Полицейски източници обаче твърдят, че това е инсценировка с политическа цел. Преди три дни общинският съветник отВМРО в София Карлос Контрера изпрати писмо до Министерски съвет с искане да бъдат закрити трите центъра за настаняване на бежанци в „Овча купел”„Военна рампа” и„Враждебна”
И веднага последва „инцидент” в центъра в „Овча купел”. Какво се е случило в действителност снощи? Според информация на полицията около 30 млади момчета от квартала са отишли до оградата на центъра към 23,30 ч. и са започнали да хвърлят камъни по прозорците. Секунди по-късно са първите обаждания на тел. 112. „Нападателите” са избягали скоропостижно, но атака разгневила чужденците, които набързо са се организирали с тояги и лопати да се бранят от евентуално нападение.
Напрежението е предотвратено от бързата намеса на екипите на Шесто РПУ. През деня центърът се охранява от жандармерията. Тази нощ е извикан и техен патрул. Но и полицаи и жандармеристи не са открили следи от„нападателите”. Свидетели са разказали пред униформените, че младежите са били „обработвани” два дни от активисти наВМРО. Хора на партията на Каракачанов са стояли „ вдълбочина” на улицата пред центъра, в готовност да участват активно в атаките срещу чужденците. Но при пристигането на полицията са изчезнали в тъмното.
Същата схема се разигра преди две седмици и в Харманли, където пак ВМРО организира „спонтанни” протести срещу центъра за бежанци в града, като „местни” хора твърдяха, че се жертви на нападенията на чужденците.
Листовката за протеста утре не посочва кой е неговият организатор, но общинският съветник Контрера пусна в социалните мрежи, че организатор е ВМРО.
Инсценираният „протест” коства сериозни разходи на столичната полиция, която и сега едва смогва да покрие нуждите на столицата от униформени патрули. За да пази реда утре жандармерията праща над 100 души, същата бройка ще бъде осигурена и от униформени от СДВР и Шесто РПУ.
Стефан Ташев
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7859 |15.09.2016 Само във Фрог: Ченгетата готови на бунт заради парите за дрехи . 7| 16454 |14.09.2016 Само във Фрог: Люба Кулезич се връща на екран, всяка събота и неделя по ТВ7 . 5| 15461 |14.09.2016 Само във Фрог: Фандъкова - президент, а Лиляна Павлова- кмет . 0| 6462 |13.09.2016 Р. Гълъбинов за Фрог: Събирането на дългове е единственият жив отрасъл

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads