Реклама / Ads
6| 17510 |16.09.2016 ПОЛИТИКА

Драги ми Смехурко, властта изтрещя съвсем

.
Чаровният ”безмозъчен тръст” това роди...
Скъпи, във финансово отношение, членове на безмозъчния тръст на Пеевската камарила.
 
След кратка, но съдържателна, консултация с представители на задкулисието – в Лондон, Москва, Анкара и Монтерей – се обръщам към вас с некои съображения. Те засягат петъчните действия срещу ТВ-7 и готвеното предаване на Люба Кулезич. Верно, че босовете ме нарекоха Патиланчо, заради решението ми да разкажа тази история, но това не ме обезсърчи да ви драсна тези редове.

Както научаваме от запъхтени репортажи в правилните медии, с революционен устрем в полуумрялата ТВ-7 са нахлули синдици, юристи и други представители на работническо-селската власт. С възгласи: „Долу ръцете от завоеванията на трудовия народ”, те връчили декрет, с който управляващата болшевистка партия забранява излъчването на ТВ-7, барабар със сутрешния съботно-неделен блок на Кулезич. Декретът бил подписан и от Народния комисариат за електронни медии, известен още с абривиатурата СЕМ. Така се действа в истински правова държава, като каквато е известна нашата по света. Необяснимо е само, защо заварените лица в ТВ-7 не са задържани и отведени на „Лубянка”, пардон на „Г.М.Димитров”, както повелява революционната ситуация. Да се надяваме, че този пропуск ще бъде поправен в близките часове...

 

За какво всъщност става въпрос? Дали „Аврора” даде залп или започва щурм срещу Бастилията? Шаш и суматоха – септември да не стане май и да ни изненада някоя цветна революция...  

 

Сюжетът е простичък. От няколко дена по ТВ-7 се излъчва съобщение за предстоящо предаване с Люба Кулезич. Начало – събота, 17 септември. В интервю за сайта Фрог нюз журналистката споделя, че още щом се чуло в средите за старта, тутакси започнали обаждания и предупреждения, че „си играе с огъня”. Не трябвало да критикува Бойко Борисов и ГЕРБ, защото щяла да си навлече големи неприятности. Тя отговаряла, че ще се търсят всички гледни точки, но съмненията били посяти. За по-сигурно флагманът на пеевската пропаганда - агенция Пик - публикува сърцераздирателен позив, който предупреждава, че въпросното предаване се финансира от „червени олигарси” и оръжейни търговци, стоящи зад ген. Радев. Ужас – коварен заговор.   

 

Досега имаше само тежки съмнения, че „мозъчният тръст” на Пеевски е поразен от енцефалит – вече е сигурно. Защото ако бяха поразровили стари предавания, щяха да видят, че Кулезич бранеше Борисов и ГЕРБ дори когато бяха в опозиция и това се смяташе за държавна измяна...

 

Нейсе. Пик се тресе от възмущение за произхода на парите, които „качвали” Кулезич в ефир. По информация на задкулисието, става дума за едни сиромашки 20-25 хиляди лева месечно. Който разбира от телевизия знае за какво иде реч. Откъде тази сума? – да каже ръководството на ТВ-7. Мисля, че са го направили, ако се е наложило. Освен това ситуацията, в която е телевизията, едва ли би било възможно такава информация да се скрие. И как да стане, като там бдят  синдици, ревизори, юристи – все пратеници на властта.

По-интересно в случая е, че докато Пик се главоболи за поредния измислен „преврат срещу ГЕРБ и Борисов”, мълчи като партизанин за финансирането на големия гранде телевизионния проект на своя издател Недялко Недялков. Откъде са парите, Недялко? Откъде, справедливецо!? От личните 7 млн ли вадиш? Не си такъв човек. Не че не се знае, а точно, защото се знае, е проблемът на възпаления (Пик-оф) крясък. И 20 хиляди по колко са наляти в Пик тв на Недялков, за да изригва като Везувий за разграбена и смълчана телевизия? И ако Недялко изразява вълненията на властта, както той ежеминутно се перчи, от едно предаване и от една полужива тв ли идва такъв страх?

Освен това, Недялко ли не знае, че оръжейните лобита отдавна са в лагера на Пеевски и в редичките на Герб и Реформаторите. Ако не вярва да пита щастливо забогателият министър Лукарски. Иначе как се превзема "Дунарит", "Авионамс" и се печелят поръчки за оръжие за Саудитска Арабия. Не пием газ, Недялко!

 

Борисов и ГЕРБ са ухажвани страстно от толкова медии, че опитът на ТВ-7 да се разшава би трябвало само да забавлява управляващите. Цялата тази трескавост, биене на тревожни камбани, призиви за опасност и преврати издава едно единствено нещо: ПАНИКА!

Да се родиш глупав не е срамно, срамно е само да умреш глупав. Казал го е Ерих-Мария Ремарк. Само че у нас срамно стана синоним на доходоносно.

Управляващите и Бойко Борисов не проумяха, че тъпата, първосигнална и примитивна пропаганда е по-вредна и от най-жестоката критика. А за манипулациите и лъжите също трябва акълец. Ама няма... Дори в склада няма.

Скъпи – финансово – безмозъчници от щаб-квартирата в х-л „Берлин”, имам лоша новина за вас. Любимото ви задкулисие вече се срамува от безумията, в които го забърквате. Дори кукловодите, които така безгрижно ви дърпаха конците, са притеснени. Затова очаквайте в скоро време чичко Паричко да прибере кесията. Може и агенти, прокурори, нападжии и пр. Скоро да нахлуят в самото сърце на империята Кой – х-л „Берлин”. Няма да има милост, да знаете, защото тези хора хранят семейства и любовници, а поддръжката на яхти и имения се покачва...  

Да се чуди човек – умряла телевизия, а какъв фурор предизвика. Ами ако тръгнат онези от 2013-а?

Да показваш сила, удряйки нокаутирана телевизия, е голяма слабост. А шумът, който вдигате – се превръща в реклама, няма ли кой да ви каже. Освен това хората винаги застават на страната на слабия, на жертвата. Ако властта бе толкова силна, за колкото иска да мине, щеше да прати участници при Кулезич и да оборят евентуалните й нападки. Ама те, дето се вика, още кандидат-президента си крият.

Но, Борисов да яде попарата на натегачите. Зещото дойде ли ден за равносметка, те ще се скрият и ще го отнесе той. Защото се обичаха... А като стане така - и Баба Цоцолана не може да помогне. Защото за е...о дупе цяр няма.

 

Поздрав най-сърдечен

Весел Патиланчо

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 19214 |02.09.2016 Недялко и Делян пак младоженци. Властта: „Горчиво!” . 27| 6342 |02.06.2016 Орешарски: Всички искат да са във властта, няма нормална среда . 56| 7148 |01.06.2016 Нинова: Губим държавата, ако не спрем властта на ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads