Реклама / Ads
21| 33474 |17.09.2016 ГЛАСЪТ

Моята революция започна. Втори път при авторитарна власт няма да живея

.
Илиян Василев
Като всеки от Вас все по-трудно работя, но не защото няма работа - почти изцяло съм емигрирал в бизнес отношение. Прочетох, че Съветът за електронни медии и синдик вкупом са се втурнали за да направят невъзможно излъчването на предаването на Люба Кулезич.
 
А съответно Виваком, Близу и други канали са спрели излъчването десет минути след като е започнало.

В Турция забранили Шекспир и другите класици. Ние подкрепяме Ердоган, защото му връщаме несъгласните с него. Нарушихме вековна традиция да приютяваме гонените и несъгласните, защото поредния ни лидер имал "уговорки". Чрез тези контакти не Турция ще се европеизира, а ние ще се ердоганизираме. Да не мислите, че тукашните управници не му завиждат за тоталния контрол? Или на Путин?

 

У нас забраняват инакомислието и журналисти, които не се харесват на властта. Зная целия механизъм на измъкване от отговорност, какго в случая с кмета на Перущица. От ГЕРБ ще кажат, че не знаят кой? Пеевски ще се направи, че е в Дубай. Някой лейтенант от подземието ще поеме ролята на дежурния виновен. Накрая всички объркани, никой не е отговорен, а предаването спряно, кметът затворен, протоколите от изборите подправени.

 

Милиоционерски номера - така и не дораснаха да бъдат полицаи с уважение от обществото.

 

Посланик на чужда страна каза това, което всички знаем и "хрътките" на властта - точно както при комунистическо време - се втурнаха да го разпъват на кръст. Тези, които крадат милиони и милиарди се втурнаха да "доказват" порок заради три хиляди лева, при това с изрядни документи като отчетност и целесъобразност?! Деградацията е толкова дълбока и толкова мащабна, че не виждам друг изход освен личната ми революция.

 

Тези от горе зависят от мен, от моите данъци, от моите плащания за фирми, които ги обслужват. За това реших да направя списък на плащанията, които мога да пренасоча от "техни" фирми.

 

Като начало ще прекратя договора си с Виваком за доставка на ТВ и интернет - не само защото са под контрола на свързани с Пеевски и неясни руски капитали структури, но и защото днес са прекратили, без да питат абонатите си, излъчването на предаването на Люба Кулезич. След като неясни структури ще владеят и телекома нямам вяра и за сигурността на разговорите си. Значи, ги задрасквам. Същото са направили Евроком и Близу. И тях задрасквам от списъка си. Точно както във Фейсбук блокирам троловете и хейтърите.

 

Ако трябва ще остана само с ефирна или изобщо без телевизия, но няма нужда да си давам парите на тези структури или да им предоставям гостоприемство в моя дом или моето съзнание. Днес мога да бъда информиран достатъчно добре и без "централните" средства за масова информация. Дори обективното познание, което получавам няма да пострада, дори напротив, защото ще бъде освободено от филтрите на властовата целесъобразност.

 

Няма да чета техните вестници, техните списания. Няма да слушам техните вождове и не за друго, а защото са убийствено посредствени на фона на глобалните стандарти за лидерство.

 

Няма да ползвам техните банки, бензиностанции, магазини. И тук има желязна логика - Вие си поверявате парите на тяхна банка, която след това отпуска кредит на техните медии, чрез които не само Ви контролират, но най-накрая не си връщат кредитите, а банките или фалират или за да компенсират "загубите" си Ви свалят лихвите по депозитите или качват таксите по обслужване. А Вие чакате всуе намесата на "органите", да не говорим за БНБ.

 

Или пък купувате от бензиностанциите по-скъп бензин или дизел, като поне двадесет стотинки на литър от вашите пари отиват за да финансират модела, който Ви ограбва и контролира.

 

Вие финансирате собственото си робство. Всичко започва с Вашето съгласие да им плащате. Ще кажете нямате алтернатива, след като не искате да протестирате и сте се съгласили да Ви облагат с частни данъци. Но това е Ваш личен избор, защото алтернативи има и то достатъчно.

 

Затова не купувам от Лафка и не играя на Национална лотария. Правя си мой свят, с моите правила и с хора, с които споделяме сравними ценности.

 

Участвах в игрите на спортния тотализатор с ясното съзнание, че печели българския спорт. Но и там, като разбрах, че моделите им се правят от частната компания конкурент, т.е. нещата са безвъзвратно загубени.

 

Призовавам всеки от Вас преди да отиде да си купи билет на щастието и да започне да търка с монетата да попита продавачката колко души преди това са спечелили? Във всички случаи досега при мен отговора е: нито един.

 

Между другото добре се отразява и на семейните финанси.

 

Иначе се получава, че си купуваме въжето, с което ни обесват.

 

Накрая ще мина на компютър и ... бай бай контролирани медии. Както прави дъщеря ми. Гледа само това, което я интересува. До скоро я мислех за "странна". Оказа се, че аз съм изостанал.

 

На мястото на Люба ще започна да излъчвам по Ютюб канал - платен. Ще си плащам на всеки желан от мен журналист, за неговото предаване. А не да гледам реалити, ферми, чалги и вождове как ритат топка.

 

Трябва да се научим да не даваме парите си "по инерция" на тези, които ни лишават от избор. Плащайте реклами в социалните мрежи, на сайтовете, които харесвате, на предавания, които харесвате в интернет изданията им. Забравете за телефони чрез телекомите, които обслужват властта - има си достатъчно интернет телефонии, не гледайте телевизиите им, има толкова много сайтове с истинска журналистика.

 

Започнете личната си революция. Загасете телевизора и се наследете на тишината и на способността да останете сам и нормален. Превърнете телевизора си в монитор на вашата интернет свързаност.

 

С времето технологиите ни позволят да се откажем от централните медии, от централните партии и политици, от централното топлоподаване, от централно снабдяване с електричество - защото през всички подобни централни системи текат мрежи, които Ви оплитат в зависимост и чрез които Ви контролират.

 

Тази власт е тоталитарна и това не е случайно. Нямам повече основание да се самозалъгвам след писмото на Цветан Василев - един от тях - който разкри цялата грозота на механизмите, по които ни ограбват и насилват. Техният модел изчерпа ресурса, за който бе препрограмиран още през 1989 година. Същите хора или техните наследници са на власт. Ние отново сме в опозиция.

 

Но днес аз и Вие имаме алтернатива - личните си революции. Да сменим модела, по който живеем и по който взаимодействаме с властта, като постепенно се изолираме от мрежите им на зависимост и отказваме безусловното си сътрудничество с нея.

Нямам нужда от обединители - разделянето по ценности е здравословно за здравето и бъдещето на нацията.

 

Илиян Василев

Блог

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 11182 |28.01.2016 Кой? стои зад контрареволюцията - истинската цел е евроатлантическия ни избор . 25| 55034 |24.02.2014 Строители на капитализма: Валентин Златев - вторият №1 от Правец . 43| 12751 |01.12.2009 Революция в БАН?! Следва човекоядство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads