Реклама / Ads
0| 4170 |18.09.2016 НОВИНИ

ВМРО иска от Брюксел да контролира изразходването на 160-те млн. евро

.
Ангел Джамбазки
Възможно е част от потока от имигранти да бъде пренасочен през Черно море и в момента трафикантите правят това, което се нарича ”прострелване на маршрута” - проверяват се най-подходящите пътища и се следи за реакцията на граничните служби, каза днес във Варна евродепутатът Ангел Джамбазки.
 
Според него поради тази причина страната ни трябва да настоява до получи подкрепа от НАТО в борбата с нелегалния трафик. Редно е Граничните служби и ВМС да започнат подготовка за такава съвместна операция срещу нелегалния трафик, посочи евродепутатът. Джамбазки съобщи, че депутатите от ВМРО ще внесат серия парламентарни питания, свързани с охраната на сухопътните граници.

По думите му МВР и МО трябва да дадат информация какво е кадровото осигуряване на Граничните войски, дали щатът е попълнен или ще продължи практиката с командироване на служители от вътрешността на страната. Интересно е също какво е процентното съотношение между служителите на Гранична полиция, които си стоят само в София и тези, които реално носят службата, каза евродепутатът.

Сериозен проблем е подготовката за зимата, допълни Джамбазки. По думите му едното парламентарно питане ще бъде дали са проведени обществените поръчки за осигуряване на дърва за отопление, разполагат ли служителите по границата със зимни облекла, в какво състояние е автопаркът. Според евродепутата МВР трябва да даде разяснения и за здравната грижа за граничарите.

Тези хора контактуват с мигранти от държави, където се срещат болести, отдавна изчезнали в Европа, обясни Джамбазки. По думите му е редно държавата да се грижи граничарите ни да ходят редовно на медицински прегледи и да разполагат с предпазни средства.
ЕС отпусна пари за България и сега е важно да се следи те да отидат наистина за нуждите на граничарите, а не за ремонт на кабинети в София, посочи още Джамбазки. По думите му като евродепутат той ще иска и Брюксел да упражнява такъв контрол.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4305 |16.09.2016 Клинтън иска Тръмп да се извини на Обама и на американския народ . 0| 3512 |16.09.2016 Над 1000 души са в подписката за референдум срещу застрояването в ”Младост” . 0| 3559 |16.09.2016 Прокуратурата поиска главата на главния архитект на Пловдив . 0| 3533 |16.09.2016 Официално поискахме от ЕК 160 милиона евро за мигрантите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads