Реклама / Ads
3| 7996 |19.09.2016 НОВИНИ

ДСБ са възмутени от отказа да се разследва корупцията по върховете на властта

.
Радан Кънев и Атанас Атанасов
Възмутени сме от системния отказ на прокуратурата и другите компетентни по закон органи да разследват данните за корупция по върховете на властта и кражбата на милиарди от джоба на българския данъкоплатец. Това се казва в Резолюция на ИС на ДСБ.
 
ДСБ няма да се откаже от борбата за разкриване на истината за ограбването на парите на вложителите в КТБ, кражбата на БТК от близки на властта в България и руските тайни служби субекти, загубата на милиарди в корупционния проект АЕЦ “Белене” и държавно контролираните канали за трафик на хора през българската граница.

ИС на ДСБ възлага на народните представители на партията да използват всички парламентарни средства за установяване на фактите за корупция по високите етажи на властта, както и да положат всички усилия за консолидиране на ПГ на РБ около принципни позиции, отговарящи на предизборната кампания на коалицията, се казва още в резолюцията. От партията посочват още:

1. ДСБ изразява удовлетворение от рязката смяна на позицията на българския министър-председателпо отношение на нуждата от общ европейски ангажимент за справяне с мигрантската криза. Правителството изостави пагубната политика на двустранни договорки с режима на Ердоган и на срещата в Братислава постигна напредък в общата политика за охрана на общата външна граница на ЕС.

Този напредък трябва да бъде развит с действия за незабавно влизане на страната в “чакалнята” на Еврозоната и в Шенгенското пространство. Нужна е активна българска политика в подкрепа на изграждането на Европейски въоръжени сили и граничен контрол и обща политика по сигурност и обмен на разузнавателна информация.

Време е България да се откаже от изначално компрометираната кандидатура на Ирина Бокова и да работи за издигане на кандидат за генерален секретар на ООН, който да консолидира подкрепата на страните от Централна и Източна Европа и на целия ЕС.

2. Промяната в българската външна политика се дължи изключително на силната реакция на дясната опозиция и на гражданското общество. Гордеем се, че кандидатите за номинацията на РБ за президент - господата Гроздан Караджов и Трайчо Трайков - бяха сред силните обществени гласове против едностранните отстъпки пред Турция и за силна обща европейска позиция.

Точно такава роля на гарант на националния интерес и коректив на грешките на властта трябва да изпълнява българския Президент

ДСБ категорично подкрепя кандидатурите на Трайчо Трайков и Съби Събев за предстоящите президентски избори и призовава всичките си структури да се включат активно в кампанията им. Единствено десен президент с непоколебима проевропейска позиция може да гарантира защитата на националните интереси в настоящите времена на международна криза.

3. ИС на ДСБ застава зад кмета на община Перущица г-н Ради Минчев. Обявяваме се категорично против накърняването на презумпцията за невиновност, организирано от прокуратурата и подчинени на мафията медии. Организираната политическа атака от БСП, ГЕРБ, прокуратурата и близките до тях медии пречи на провеждането на справедливо и обективно разследване.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3908 |13.09.2016 Коста Рика се отказа от битката за генерален секретар на ООН . 0| 3788 |08.09.2016 Шофьорът, помел дядо на пътя, се отказа от показанията си . 0| 4256 |01.09.2016 Разследват Франц Бекенбауер за корупция . 0| 3956 |31.08.2016 Започва разследване за боя в бежанския център

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads