Реклама / Ads
0| 5232 |19.09.2016 АРТ ДЖУНГЛА

„Салон на галериите“ за трети път в НДК

.
Един от най-успешните проекти на Двореца представя най-доброто от съвременното изкуство, както и творчеството на старите майстори. Тазгодишното издание на един от най-силните проекти за визуални изкуства, продуциран от НДК - „Салон на галериите”ще започне на 20 и ще продължи 24 октомври 2016 г. в Зала 3.
 

Официалното откриване е на 19 октомври от 18:30 часа.

 

Това е третото издание на форума, в който ще вземат участие над 30 частни галерии от София, страната и Европа, като за първи път ще се включат и галерии от Виена, Базел и Братислава.

 

"Щастлив съм, че „Салон на галериите” се утвърди като един от най-успешните проекти на НДК и само за две изданияуспя да придобие международни мащаби”, каза по повод новото издание директорът на НДК Мирослав Боршош. 
 

Любителите на изобразителното изкуство ще могат да видят най-доброто от съвременното българско и западноевропейско изкуство, както и шедьоври на старите ни майстори.

 

Съпътстващите събития тази година ще стартират на 18 октомври 2016 г. от 18:30 ч. на Мраморно фоайесъс скулптурната изложба „Проекти и още нещо” на проф. Емил Попов.

  

-----------------------------------------------------------------------

 

„Салон на галериите” е проект, който си поставя за цел да стимулира и разшири вътрешните и международни контакти в областта на визуалните изкуства, с които да обогати културния живот на столицата и страната, като се превърне в ежегоден форум. Форматът дава възможност за обмен на опит, контакти и разширяване възможностите за развитие, мобилност и пазар на творците у нас. 

 

Работното време на „Салон на галериите” е всеки ден от 11:00  до 19:00 часа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 7692 |03.05.2016 Дете-инвалид победи в третия сезон на “Голос. Дети”. Зад него върви музикалният му ментор Дима Билан . 2| 4980 |13.04.2015 Възкресение на третия ден . 0| 7020 |27.05.2014 X Factor обяви трети сезон по Нова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads